thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 16/10/13

Składniki

  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 300 g mleczka kokosowego
  • 700 g wody
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • 300 g soczewicy, o krótkim czasie gotowania
  • 2 łyżki curry
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 150 g cukinii, pokrojonej w kostkę
  • 200 g marchewki, pokrojonej w plasterki
  • 2 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki kolendry, mielonej
  • 0,5 łyżeczki kminku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, cukinię, oliwę i curry, dusić 2 min 30 s/Varoma/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.
    2. Dodać soczewicę, kurkumę i wodę, gotować 20 min/100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.
    3. Dodać pozostałe składniki, gotować ok. 10 min/100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Soczewica-kokos-curry

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 28, 2017 at 20:28

    dobra polecam

  • grudnia 18, 2016 at 18:11
    5.0

    Jak nie mam pomysłu to robię to danie. Zawsze wychodzi. A składniki same się znajdują w domu. Bardzo dobre!

  • listopada 3, 2016 at 13:30
    5.0

    Szybkie i smaczne danie. Bez syropu. Polecam.

  • kwietnia 15, 2016 at 16:51
    4.0

    Ja robie wiecej cukinii i marchwi bo wole wiecej warzyw. I oczywiscie dodałam czosenek tmrc_emoticons.) za to zrezygnowałam z syropu klonowego bo nie jestem fanka słodkości w takich potrawach - pyszne danie i pozdrawiam tmrc_emoticons.)

  • lipca 24, 2015 at 10:50
    5.0

    Ja użyłam soczewicy zielonej, gotuje się ją dłużej niż czerwoną. Nam w tej wersji bardzo smakowała, ale sama zupa do 'lekkich' nie należy tmrc_emoticons.;)

  • lipca 24, 2015 at 09:50

    Brak informacji o jakiej soczewicy mowimy czy brazowej/ zielonej. Czas gotowania nie moze byc za dlugi bo robi sie paciaja

  • lipca 10, 2015 at 08:29
    5.0

    Bardzo dobra tmrc_emoticons.) Nie dodawałam syropu klonowego i nie była za słodkatmrc_emoticons.)

  • października 17, 2013 at 17:37
    5.0

      tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" width="19" height="19"> To jest faktycznie wersja na słodko. Można też wcisnąć trochę soku z limonki i na wierzch posypać starkowaną skórką limonkową. Bardzo fajny przepis. Polecam i POZDRAWIAM tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

  • czerwca 20, 2013 at 09:21
    4.0

    Danie samo w sobie w porządku, jednak w potrawie brakuje jakiegoś kwaskowatego/słonawego smaku, który złamałby nieco słodycz morchewki i soczewicy.

  • maja 15, 2013 at 08:38

    Robię dziś na obiad  tmrc_emoticons.)  A ponieważ nie przepadam za taką słodką wersją, to zamiast mleczka kokosowego i syropu klonowego dodam słoik przecieru pomidorowego własnej produkcji Termosiowej  Big Smile  Dam znać jak smakowało  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: