thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • szczypta soli
  • 300 g mąki pszennej
  • 30 g świeżych drożdzy
  • 10 g soku z cytryny
  • 30 g oleju
  • 50 g cukru
  • 2 jajka
  • 250 g mleka
  • 250 g bananów, pokrojonych w plasterki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1,Do naczynia miksującego włozyć wszystkie składniki od mleka po sól,wyrobić 2 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    2.Ciasto wylać z naczynia do miski,dodać banany,wymieszać łyżką.Miskę przykryć talerzem lub przykrywką  i odstawić na 20-25 minut do wyrosnięcia.

    3.Nabierać łyżką niewielkie porcje ciasta i smażyć na rozgrzanej patelni (na oleju).Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub podawać z bita śmietaną.

    -----SMACZNEGO-----

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Racuszki drożdzowe z bananami

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: