thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 15/10/13

Składniki

  • masło, do smażenia
  • 180 g mąki pszennej
  • 6 żółtek
  • 370 g mleka
  • 1 szczypta soli
  • 6 białek
  • 80 g cukru
  • 50 g rodzynek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wsypać 40 g cukru, zemleć 10 s/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.
    2. Założyć motylek.
    3. Do naczynia miksującego włożyć białka i sól, ubić na pianę 5 min/obr. 3, przełożyć do innego naczynia.
    4. Zdjąć motylek.
    5. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać żółtka, pozostały cuier i mąkę, wymieszać 30 s/obr. 4.
    6. Dodać ubite białka, wymieszać przy pomocy kopystki ok. 45 s/obr. 3.
    7. Odrobinę masła roztopić na patelni, wylać ciasto na grubość ok. 1 cm i posypać rodzynkami. Kiedy ciasto się zetnie, obrócić, rozdrobnić na małe kawałki przy pomocy dwóch widelców i usmażyć na złoty kolor.
    8. Tak samo postąpić z resztą masy.
    9. Rozłożyć na 4 talerzach, przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Omlet cesarski

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: