thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
3 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 27/05/15
zmieniono dnia: 27/05/15

Składniki

Składniki

  • 100 g maślanki
  • 5 pieczarek - jasnych,obranych
  • 100 g mini marchewek
  • 300 g rózyczek brokuła i kalafiora
  • 400 g młodej kapusty- pokrojona na kawałki
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 średniej wielkości kiełbasy śląskie
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czubatych łyżeczek bulionu zrobionego w thermomix

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Młodą kapustę kroimy na mniejsze kawałki wrzucamy do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i rozdrabniamy na obrotach 4. Rozdrobnić w/g własnego gustu. Przełożyć do innej miseczki. Można też ją ręcznie poszatkować bo jest miękka.

  2. Do naczynia wrzucić przepołowioną cebulę, czosnek i rozdrobnić  4 sek/obr.4 kopystką zgarnąć warzywa na dno garnka dodać masło i pokrojoną kiełbasę - smażyc 10min/temp.varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /1

  3. Dołożyć poszatkowaną kapustę, różyczki brokuła i kalafiora, marcheweczkę oraz pieczarki pokrojone w plasterki, zalać maślanką / najlepiej użyć taką co zostaje po zrobienu własnego masła tmrc_emoticons.) - gotować 15-20 min/100st./obr.1Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" , pod koniec gotowania dodać łyżeczkę bulionu przygotowanego w thermomix.

     

Porady

Młoda kapusta lubi koperek, więc można go dodać na sam koniec gotowania.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Młoda kapusta po mojemu

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy