thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 500 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 600 g ziemniaków, małych, nieobranych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w ćwiartki
  • 1 żółta papryka, pokrojona w ćwiartki
  • 70 g ogórków konserwowych
  • 100 g kwaśnej śmietany, 12%
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 0,25 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka białego octu winnego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać 1 łyżeczkę soli, włożyć koszyczek, umieścić w nim ziemniaki, gotować ok. 25 min/Varoma/obr. 1. Ostrożnie sprawdzić, czy ziemniaki są ugotowane (powinny być lekko twarde), ewentualnie wydłużyc czas gotowania.
    2. Ziemniaki lekko przelać zimną wodą, odcedzić. Jeszcze ciepłe obrać, wystudzić, pokroić w plasterki i przełożyć do miski.
    3. Opróżnić i umyć naczynie miksujące.
    4. Do suchego naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 8.
    5. Dodać paprykę i ogórki konserwowe, rozdrobnić 2–3 s/obr. 5.
    6. Dodać 1 łyżeczkę soli i pozostałe składniki, wymieszać 10 s/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 2.
    7. Ziemniaki polać sosem paprykowym, wymieszać i pozostawić na ok. 2 godziny w lodówce.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Letnia sałatka ziemniaczana

Wydrukuj:

Komentarze