thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
36min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

ciasto

  • 250 g mąka
  • 150 g skrobi, +1 łyżka (maka ziemniaczana)
  • 170 g woda, (ciepła )
  • 30 g mleko
  • 2 łyżeczki suchych drożdży
  • 30 g cukru
  • 1 łyżki olej sezamowy

farsz

  • 200 g Tofu
  • 2-3 łyżki sosu sojowego
  • 200 g wok- warzywa, ( wok - mix )
  • 4-5 liści salaty pekińskiej
  • 1 szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczek imbiru, suchego, startego
  • 20 g olej sezamowy
  • sól, pieprz
  • wok - przyprawy, (przyprawy do dan kuchni azjatyckiej wok)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto
  1. mleko, drozdze , cukier do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 3 min/37°/obr 1 , dodac make, skrobia, woda, olej - 3min/Ciasto"Ciasto" , przelozyc do miski na okolo 30-40 min aby powiekszylo objetosc, w tym czasie przygotowac farsz
  2. farsz
  3. cebule, czosnek, kapuste (pocieta na kawalki) 8 sek./obr 5 zgarnac skladniki na dno Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , dodac warzywa (wok-mix) 3 sek/obr.5, zgarnac skladniki na dnoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodac tofu, sos sojowy, imbir, olej sezamowy, sol, pieprz, przyprawa-wok
    4 min/varoma/obr. 1
  4. Ciasto dzielimy na 12-14 czesci i formujemy z nic okragle "placki", na kazdym umieczczamy czesc farszu i tworzymy nie zamknieta sakiewke. Sakiewki ukladamy na patelni i lekko spody pdsmazamy spody.
    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlewamy 1 litr wod, dno varomy(gornej i dolnej) wykladamy papierem do pieczenia i ukladamy po 6 szt. sakiewek -
    30 min/varoma/obr. 1
    Smacznego
    Podajemy z dowolnie wybranym sosem (np 5 smakow )

Porady

Podawac na cieplo i na zimno, z dowolnie wyranym sosem (np 5 smakow) tmrc_emoticons.D

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: