- TM 5
Składniki
pizzerki
- 250 g mąka pszenna
- 150 g cieplej wody
- 1 paczuszki drożdży świeżych
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki suszonej bazylii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 50 g Ketchupu
nadzienie
- 150 g mozzarella tarta
- 1 łyżki pietruszki suchej
- 1,5 łyżki zioła włoskie
- 1 łyżeczek estragonu suszonego
- 50 g Ketchupu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie skladniki na ciasto wkladamy do "Blokada naczynia miksującego" , 3min/"Ciasto" , ciasto odstawiamy na 15 min, w tym czasie wszystkie skladniki na nadzienie mieszamy lyzka w misce
Ciasto przelac na papier, uformowac na prostokat , nalozyc nadzienie wkladamy do nagrzanego piekarnika 190°C/20 min
SMACZNEGO
Porady
Mozna na nadzienie polozyc co komu pasuje, my polozylismy plastry salami
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?