Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
33min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 22/07/17
zmieniono dnia: 25/07/17
Składniki
ciasto naleśnikowe
- 5 jajek, (M)
- sól
- 225 g mąki żytniej, (maka chlebowa, żytnia )
- 200 g mleko
- 2-3 łyżki wody mineralnej
farsz
- salata
- marchewka
- seler
- pietruszka, (korzeń)
- 1 puszki kukurydzy
- zukinia
- por
- papryka, (kolorowa)
- 1 puszki groszek zielony
- ogórki kiszone, (lub konserwowe)
- 1 opakowania feta
- 400-500 g Frischkäse, -2 opakowania(zastąpić można, serkiem kanapkowym o rożnych smakach aby był solony )
- pomodory
- majonez, (romulada)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- do "Blokada naczynia miksującego" wbijamy jajka, sol, maka, mleko - 20 sek/obr 4 , przelewamy do innego naczynia i odstawiamy na 15 minut aby odpoczelo.
W tym czasie co masa na nalesniki odpoczywa, pluczemy "Blokada naczynia miksującego" , warzywa kroimy w kostke ( seler, pietruszka, marchewka, cukinia) ukladamy na dolna varome, wlewamy do "Blokada naczynia miksującego" 1 l wody 25min/varoma/obr1
Przygotowujemy inne produkty krojac je rowniez w kostke (papryki, ogorki kiszone lub konserwowe, feta), por kroimy drobno
Po 15 min do masy nalesnikowej dodajemy wode mineralny, mieszamy i smazymy na patelni (22") nalesniki (okolo 6 szt), po ostygnieciu nalesnikow wykladamy jeden na dno tortowniy (22") smarujemy serkiem sypiemy 1/2 czesci fety, salata, majonez(romulada), marchewka,majonez, nalesnik , serek kanapkowy, ogorki, itd, kazda warsrtwa warzyw pokryta cienko majonezem a nalesnik kremem kanapkowym, (przed polozeniem ostatniego nalesnika druga czesc fety), przykryc to nalesnikiem i grubo nasmarowac serkiem kanapkowym, ozdobic - wstawic na noc do lodowki aby nabralo mocy urzedowej
Porady
Warzywa dobieramy do wlasnego gustu, pomyslu, smaku.Warzywa mozna mieszyc, ukladac nalezy jedynie zmieniajac kolorystyke tzn dolna czesc aby byla innego koloru niz gorna SMACZNEGO
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze