- TM 31
Składniki
- 1 ziemniak (lub łyżka mąki pszennej lub ryżowej), dla zagęszczenia
- 1 szczypty papryki ostrej
- 1 szczypty pieprzu
- 1 szczypty majeranku
- 2 kulki ziele angielskie
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczek bulionu warzywnego zrobionego w Thermomixie, lub pół łyżeczki soli
- 1 ząbka czosnek
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 150 g pieczarek
- 250 g boczniaków
- 1 łyżki śmietany 12%
- 1 łyżeczki oliwy
- 2 pomidory lub przecier pomidorowy do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do wkładamy cebulę przekrojoną na pół oraz ząbek czosnku, rozdrabniamy 5s obr 6, kopystką zgarniamy cebulę na dno naczynia, następnie dusimy z olejem 2min varoma obr 2.
Wrzucamy pokrojone w paski boczniaki i pieczarki dodajemy kostkę warzywną lub szczyptę soli, liść laurowy, zielę angielskie i resztę przypraw. Dusimy z miarką na skos 10 min varoma obroty wsteczne .
Dodajemy pokrojoną w słupki paprykę, pomidory lub przecier i ocjonalnie pokrojonego ziemniaka. Dusimy 15min 100 stopni obr 1.
Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę śmietany.
Podajemy z dowolną kaszą, ryżem lub ziemniakami.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo smaczne. Za drugim razem nie miałam pieczarek i dodałam zamiast nich wiecej boczniaków i też bardzo dobre!
pycha..