thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 1 ziemniak (lub łyżka mąki pszennej lub ryżowej), dla zagęszczenia
  • 1 szczypty papryki ostrej
  • 1 szczypty pieprzu
  • 1 szczypty majeranku
  • 2 kulki ziele angielskie
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczek bulionu warzywnego zrobionego w Thermomixie, lub pół łyżeczki soli
  • 1 ząbka czosnek
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 150 g pieczarek
  • 250 g boczniaków
  • 1 łyżki śmietany 12%
  • 1 łyżeczki oliwy
  • 2 pomidory lub przecier pomidorowy do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Zablokowanywkładamy cebulę przekrojoną na pół oraz ząbek czosnku, rozdrabniamy 5s obr 6, kopystką zgarniamy cebulę na dno naczynia, następnie dusimy z olejem 2min varoma obr 2.


    Wrzucamy pokrojone w paski boczniaki i pieczarki dodajemy kostkę warzywną lub szczyptę soli, liść laurowy, zielę angielskie i resztę przypraw. Dusimy z miarką na skos 10 min varoma Wsteczneobroty wsteczne Soft.


    Dodajemy pokrojoną w słupki paprykę, pomidory lub przecier i ocjonalnie pokrojonego ziemniaka. Dusimy 15min 100 stopni Wsteczne obr 1.


    Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę śmietany.


     


    Podajemy z dowolną kaszą, ryżem lub ziemniakami.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gulasz z boczniaków

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: