Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
buddha bowl z prażoną cieciorką i batatami
- Cieciorka w zalewie (odsączona) - 90 g
- Bataty - 60 g
- Ogórek - 60 g
- Pomidor - 80 g
- Szpinak baby - 15 g
- Awokado - 40 g (resztę wykorzystamy do smoothie, można też zamrozić to co zostanie)
- Masło orzechowe - 15 g
- Limonka (sok) - 5 g
- Syrop klonowy (lub miód) - 10 g
- Woda - 10 g
- Sól himalajska - szczypta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ogórka, pomidora i awokado kroimy w kostkę
- Wszystkie warzywa oraz batata i cieciorkę układamy w misce, tak jak na zdjęciu.
- Składniki sosu mieszamy dokładnie w miseczce.
- Warzywa mieszamy z sosem przed samym podaniem.
Porady
Wskazówka: Wykorzystujemy bataty i ciecierzycę upieczoną dzień wczesniej.
Czas przygotowania: 5 min
Kcal: 534 | B: 24,9 g | T: 19,8 g | W: 64,0 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze