Czas przygotowania
8min
Czas całkowity
8min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 1 ośmiornica, średnia (1000 – 1200 g), mrożona
- 100 g białego wina
- 2 cebule, (80 g/szt), obrane
- 2 ząbki czosnku
- 70 g oliwy z oliwek
- 300 g pomidorów z puszki, z zalewą
- sól, do smaku
- pieprz, do smaku
- 350 g ryżu długoziarnistego, (nie parboiled)
- wody, w zależności od potrzeb
- 4 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście, posiekane
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Pokroić zamrożoną ośmiornicę na niewielkie kawałki, dodać razem z winem i całą cebulą do naczynia miksującego, gotować 40 min/Varoma/obr.1. Ośmiornicę odcedzić w koszyczku i odlać wodę pozostałą po gotowaniu. Odstawić. Nie trzeba myć naczynia miksującego.
- Do naczynia miksującego włożyć drugą cebulę i czosnek, rozdrobnić 6s/obr.5.
- Dodać oliwę z oliwek i pomidory z puszki, gotować 7 min/100ºC/obr. 1.
- Dodać odcedzoną ośmiornicę z cebulą, przyprawić solą i pieprzem do smaku, gotować 7min/100ºC/ "Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie" .
- Dodać ryż, gotować 3min/100ºC/ "Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie" .
- Wlać wodę pozostałą z gotowania do naczynia miksującego, uzupełnić wodą do 900 g, gotować 15min/100ºC/ "Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie" . Podawać w naczyniu żaroodpornym, posypane kolendrą.
- Pokroić zamrożoną ośmiornicę na niewielkie kawałki, dodać razem z winem i całą cebulą do naczynia miksującego, gotować 40 min/Varoma/obr.1. Ośmiornicę odcedzić w koszyczku i odlać wodę pozostałą po gotowaniu. Odstawić. Nie trzeba myć naczynia miksującego.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ośmiornica jest dość egzotyczna))
whopper clicker
Its delicious! planet clicker
Il riso con il polpo sembra un piatto davvero gustoso e originale! La combinazione di sapori e consistenze deve essere davvero unica. Mi ha fatto pensare a Slope game, un gioco online dove la sfida sta proprio nell'equilibrio e nell'adattamento. Come bilanciare i sapori in una ricetta, in Slope bisogna bilanciare la velocità e la precisione per guidare la palla lungo un percorso sempre più complesso. La sensazione di sfida e soddisfazione che si prova nel superare un livello di Slope ricorda un po' la soddisfazione di riuscire a preparare un piatto delizioso. Se ami le sfide e vuoi mettere alla prova i tuoi riflessi, Slope è il gioco che fa per te!
A quality article, keep up the good work. papa's games
heardle Thank you for what you share, it's amazing
Wspaniale jest łączyć przyprawy i tworzyć pyszne danie drift boss
With mapquest directions [/size], you'll never have to worry about getting lost or facing unnecessary delays again.
wspaniały przepis. Zgłoszę się teraz! Minesweeper
Twój przepis jest świetny. Doceniam to, że się z nami dzielisz. Aby podziękować, przejdź do wordle
Bardzo dobry przepis.
Zmniejszyłem ilość oleju ale na końcu dodałem masła.