thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
12h 0min
Czas całkowity
12h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

marynata do łososia

  • 200 g buraków, obrane pokrojone na kawałki
  • 200 g świeżego startego chrzanu
  • 300 gałązek cukru
  • 200 g soli gruboziornistej
  • 2000 g cały filet ze skórą
  • 2 łyżki kopru włoskiego
  • 2 łyżki pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkładamy  wszystkie  składniki  marynaty oprócz łososiamiksujemy 20sek obr 8-9.

    Lososiaumieszczmy skóra do dołu w brytwannie  lub  innym  dużym  naczyniu.Nakładamy na rybę marynatę i zkrywamy szczelnie  folią spożywczą.Wkładamy do lodówki na 3 dni.

    Po tym czasie zmywamy dokładnie  marynatę i osuszmy  rybę ręcznikiem papierowym.Przed podaniem  kroimy  w cienkie  plastryPrzybieramy  cyrryną i koperkiem.

    Marynowany łosoś to typowe skandynawskie danie.Burak barwi  łososia na piekny kolor i nadje mu słodkawy  ziemisty posmak .Można wykonać danie  z  połowy  porcji jednakże warto  pokusic się  na "całość"bowiem resztę można zamrozić jeśli coś zostanie .jest to  porcja  dla 16-20 osób.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Łososiowe róże na walentynki

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: