
Składniki
- 700 gramów filetòw lososia bez skòry
- 150 gramów soku pomarańczowego
- 50 gramów soku z cytryny
- 20 gramów cukru brązowego
- 400 gramów wody
- 2 plastry cytryny
- szczypta soli
Cebulki w karmelu
- 400 gramów cebuli czerwonej
- 20 gramów cukru bialego
- 30 gramów oleju z oliwek
- 10 gramów octu jabłkowego
- 100 gramów soku pomarańczowego
- sól,pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Przygotowac lososia ( marynata): do naczyniu (miseczki...) wlac sok pomaranczowy, sok z cytryny, cukier, wlozyc filety lososia. Zostawic na kilka godzin w lodòwce. Ulozyc filety na Varomie, marynate wlac do
"Blokada naczynia miksującego" , dodac wode i sòl. Ulozyc Varome: 10min / Varoma / obr 1. Przygotowac cebule: Obrac i pokroic na 5mm plasterki. Wlozyc do zimnej wody na 10min. Do patelni wlac olej, cukier, dodac odcedzona z wody cebule, gotowac kilka min. na dosc malym ogniu. Nie mieszac, nie odwracac !!! Zostawic, by same sie " skarmelizowaly". Dodac ocet, sok, sòl, pieprz. Gotowac 10-12min na dosc duzym ogniu. Ulozyc filety na talerzu, na wierzchu ulozyc cebule. Podawac gorace.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
This recipe for salmon with citrus and caramelized onions looks delicious! It's a great way to bring out the flavor of the fish. Just like in among us where teamwork and strategy are key, cooking this dish requires careful attention to detail in the preparation process.