thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 22/10/13

Składniki

  • 0,25 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 kostka bulionu wołowego
  • 600 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 600 g brukselki
  • 100 g marchewki, pokrojonej w talarki
  • 400 g wędzonych polędwiczek wieprzowych, pokrojonych w kostkę
  • Sos
  • 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 25 g oleju
  • 100 g śmietany, 18% UHT
  • 40 g mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 500 g wody
  • 130 g sera ementaler, lub sera gouda, pokrojonego na kawałki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 15 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
    2. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostkę bulionu, włożyć koszyczek, umieścić w nim ziemniaki.
    3. Na przystawce Varoma ułożyć brukselkę, marchewkę i polędwiczki, nałożyć Varomę, gotować 30 min/Varoma/obr. 1.
    4. Ziemniaki i zawartość przystawki Varoma przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania, opróżnić naczynie miksujące, zachowując wywar.
    5. Sos :
    6. Rozgrzać piekarnik do temp. 200°C.
    7. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    8. Dodać olej, poddusić 3 min/100°C/obr. 1.
    9. Dodać 400 g wywaru – ewentualnie uzupełnić wodą – śmietanę, mąkę i przyprawy, gotować5 min/100°C/obr. 4.
    10. Uzyskanym sosem polać zawartość formy, posypać serem, zapiec ok. 20 minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zapiekanka z polędwiczek z brukselką

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: