- TM 31
Składniki
Sos
- ser typu parmezan, można kupić gotowy tarty lub przygotować samemu w TM w pierwszej kolejności
- 50 gramów cebuli
- 2-3 ząbki czosnku
- 50 gramów selera korzeniowego
- 150 gramów marchewki
- 100 gramów korzenia pietruszki
- 500 gramów mięsa np.szynki wieprzowej, drobiowego, cielęciny
- 350 gramów wody
- 3 łyżeczki soli
- 0,5-1 łyżeczki pieprzu
- 5 łyżeczek ziół np. bazylia, oregano prowansalskie
- 1-2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 1000 gramów zagęszczonego soku pomidorowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. W garnku wstawić wodę na makaron spaghetti wg przepisu na opakowaniu
2. Przygotować ser typu parmezan
3. Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę, rozdrobnić 10-15s/obr. 5 przesypać do miseczki.
4. Zemleć mięso w TM wg podstawowego przepisu.
5. Dolać ok 350g wody i dodać rozdrobnione warzywa, sól, pieprz, zioła i przyprawę uniwersalną, gotować 9 min/ Varoma/ 1 obr
6. W trakcie gotowania mięsa i warzyw ugotować makaron w garnku.
7. Do naczynia miksującego dodać sok pomidorowy do 2 litrów pojemności naczynia, gotować 6 min/ Varoma/ 1obr, doprawić do smaku. Należy sprawdzić czy mięso i warzywa są dostatecznie miękkie - zależy to od rodzaju mięsa i czy warzywa są młode czy stare (podany czas to czas minimalny więc nie trzeba sprawdzać przed tym podanym czasem).
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
rewelacja
Warzywa troszkę dłużej gotowałam w TM. Dodałam świeże pomidory, bazylię i chilli. Polecam , jest smacznie
Jeśli gotujemy sos w misie nie powinno sie używać programu Varoma. Ten program służy tylko do gotowania na parze
dla mnie bdb, faktycznie trochę dłużej trzeba gotować, ale jest smaczne zamiast sosu pomidorowego dałam przetarte pomidory
Witam wykonywałam wszystko krok po kroku. Sos zupa nie sos!!! Na dodatek moj tm sie przypalił nie wiem jakim cudem. Nie polecam
Skorzystałem z przepisu, ale nie do końca jestem z niego zadowolony. Za krótki czas gotowania mięsa z warzywami - marchewka twarda. Za dużo wody. Zastąpiłem przecier świeżymi pomidorami oraz dodałem pół strączka papryczki chili. Smak bardzo ok. ogólnie smaczny przepis i po małych modyfikacjach godny polecenia.
Sos palce lizać!!! Polecam gorąco!
Sos przepyszny. Nigdy dotąd nie udało mi się takiego zrobić w tradycyjnym garnku. Zamiast soku pomidorowego dodałam puszkę pomidorów oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiony wg własnego smaku, ze świeżym oregano rewelacja.
Skorzystałam z powyższego przepisu, aby przygotować ulubione danie moich dzieci. Niestety potrawa nie była smaczna. Moim zdaniem trochę za dużo warzyw, a sok pomidorowy może lepiej zastąpić koncentratem bądź pomidorami z puszki.
Fajny przepis i napewno jest pyszny
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję