Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 500 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 200 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
- 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 300 g pomidorów, pokrojonych na połówki
- Sos do sałatki:
- 50 g oleju, rzepakowego
- 30 g octu winnego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka miodu
- 0,5 łyżeczki Papryki słodkiej
- Przygotować:
- 400 g piersi z indyka, upieczonej bez tłuszczu, pokrojonej w paski
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć paprykę, rozdrobnić 2 s/obr. 5, wyłożyć na talerze.
- Do naczynia miksującego włożyć jabłka i cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5, ułożyć na papryce.
- Do naczynia miksującego włożyć pomidory, rozdrobnić 5 s/obr. 4, nałożyć na mieszankę cebulowo-jabłkową. Sos do sałatki:
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki sosu, wymieszać 10 s/obr. 3, polać sałatki.
- Na sałatkach ułożyć paski upieczonej piersi z indyka.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze