thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 500 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
  • 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 300 g pomidorów, pokrojonych na połówki
  • Sos do sałatki:
  • 50 g oleju, rzepakowego
  • 30 g octu winnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka miodu
  • 0,5 łyżeczki Papryki słodkiej
  • Przygotować:
  • 400 g piersi z indyka, upieczonej bez tłuszczu, pokrojonej w paski

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć paprykę, rozdrobnić 2 s/obr. 5, wyłożyć na talerze.
    2. Do naczynia miksującego włożyć jabłka i cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5, ułożyć na papryce.
    3. Do naczynia miksującego włożyć pomidory, rozdrobnić 5 s/obr. 4, nałożyć na mieszankę cebulowo-jabłkową. Sos do sałatki:
    4. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki sosu, wymieszać 10 s/obr. 3, polać sałatki.
    5. Na sałatkach ułożyć paski upieczonej piersi z indyka.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sałatka z piersi indyka

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy