Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
Trudny
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- Ciasto
- 100 gorkiszu lub pszenicy
- 300 g mąki pszennej
- 30 g świeżych drożdży
- 1 szczypta cukru
- 220 g wody, letniej
- 30 g oleju
- 1 łyżeczka soli
- 30 g masła, roztopionego
- Farsz
- 100 g salami, pokrojonego na kawałki
- 100 g szynki gotowanej, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 1 czerwona papryka, pokrojona na kawałki
- 100 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 100 g przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka przyprawy do pizzy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ciasto: Do naczynia miksującego włożyć orkisz, zemleć 1 min/obr. 10.
- Dodać mąkę, drożdże, cukier, wodę, olej i sól, wyrobić 2 min/ "Obroty wsteczne" / "Ciasto" .
- Na posypanej mąką ściereczce kuchennej rozwałkować ciasto, formując kwadrat, posmarować masłem. Farsz :
- Do naczynia miksującego włożyć składniki na farsz, rozdrobnić 10 s/obr. 4, rozłożyć na cieście.
- Przy pomocy ściereczki ciasto zwinąć w rulon, pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm, układać płasko jeden obok drugiego na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Przykryć i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia, piec ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo smaczna kolacja w wersji wege bez szynki ale z pieczarkami. Podawałam z ketchupem.
Jak dla mnie rewelacja. Zmodyfikowałam tylko farsz z moimi ulubionymi składnikami. Dziekuję za przepis. Wrócę do niego nie raz.
Bardzo dobre, zrobiłam 80 szt. z 5 porcji na festyn, dziękuję za przepis
Smakuje jak pizza, dobre ale jak dla mnie nic szczegolnego
Pycha!! Polecam
Pizzerinki przepyszne. Dodałam lekko podsmażone pieczarki, oliwki i posiekaną zieloną pietruszkę.
Pyszne również na zimno, świetne w podróży. Polecam
Wyszły pyszne Tylko nie takie ładne Muszę jeszcze opanować zwijanie i cięcie
Rewelacja.Zawsze gości na moim stole gdy ma być coś wyjątkowego,zaskakującego i pysznego.POLECAM
Palce lizac Polecam