thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 22/09/14
zmieniono dnia: 22/09/14

Składniki

  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1 pojedyncza pierś kurczaka
  • sól
  • 2 łyżki octu jabłkowego (lub 2 łyżeczki octu winnego lub 2 łyżki soku z cytryny)
  • 1 kieliszek alkoholu np. whisky lub wódki
  • 1 łyżka oliwy
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 4 łodyżki świeżego tymianku (lub 2 łyżeczki suszonego)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Pierś kurczaka opłukać, osuszyć i oczyścić z błonek, włókien i kostek.

    2. Położyć ją w głębokim talerzu, posypać solą, pieprzem, polać winem i oliwą, dodać listek, ziele i tymianek.

    3. Pierś w marynacie i odstawić na minimum 10 minut, maksymalnie na godzinę.

    4. Przełożyć pierś razem z całą marynatą do Varomy, do naczynia wlać 500 ml wody, nałożyć Varomę

    5. Gotować-  czas 15min/Mieszanie"Mieszanie" / temp. Varoma

Porady

Pierś jest bardzo soczysta, pasuje do obiadu (można podawać z ryżem itp), dom sałatek, lub jako przekąske

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierś z kurczaka na parze

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: