Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 16/08/15
zmieniono dnia: 16/08/15
Składniki
pieczeń z kaszą jęczmienną
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 500 g miesa mielonego wieprzowego
- 2 ząbki czosnku
- 170 g cebuli
- 2 jaja surowe
- 6 jaj gotowanych na twardo
- 20 g płatków owsianych drobnych
- 5 g soli, ok.1 łyżka
- 1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu mielonego naturalnego
- 1 czubate łyżeczki suszonego tymianku
- 1 czubate łyżeczki suszonego majeranku
- 25 g oleju
- 100 g wody
- 170 g kaszy jęczmiennej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- na wirujące noże poz.5 wrzucam 2 czosnki; łopatką trzeba zgarnąć rozdrobniony czosnek
- dorzucam pokrojoną na ćwiartki cebulę -szatkuję ją poz.5 ; 4 sekundy
- dodaję 25 g oleju i podsmażam cebulkę z czosnkiem :2 min 100o C poz.1
- wrzucam mielone mięsa , 2 jaja, sól, pieprz, tymianek, majeranek
- dosypuję 20g płatków owsianych i 100g wody (lub rosołu jak go mam)
- mieszam wszystko: obroty wsteczne; 2,5 min ; poz.3
- mięsko ma otulić jaja z każdej strony
- uformowaną pieczeń zawijam szczelnie w folię aluminiową
- z w/w ilości trzeba uformować dwie pieczenie na 2 Varomy
- do koszyka wsypuję 1 szkl przepłukanej kaszy jęczmiennej
- nalewam wody do naczynia TM -noże muszą być mocno zakryte (ok.650g)
- gotuję 50 min na poz.2 ; VAROMA Może się wydawać,że to za długo, ale to już sprawdziłam i jest ok.
Przygotowanie mięs
Porady
Więcej zdjęć na moim blogu:
//alicjakwkrainie.blogspot.com/
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przepis swietny, opis jeszcze lepszy utrzymujacy napiecie....i tak kasza....hmm, czas na bloga wejsc
fajny przepis. Dodaje do wypróbowania
Are you sure to delete this comment ?