Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 15 g oleju, rzepakowego
- 500 g schabu wieprzowego, pokrojonego w kostkę
- 150 g cebuli, pokrojonej na połówki
- 2 ząbki czosnku
- 500 g pomidorów, z puszki
- 600 g wody
- 2 kostki bulionu mięsnego
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 30 g przecieru pomidorowego
- 200 g ryżu
- 500 g papryki, kolorowej, pokrojonej na kawałki
- 250 g pomidorów, małych, pokrojonych w ćwiartki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Sos sojowy, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, ½ łyżeczki oleju rzepakowego wymieszać w misce i dodać mięso. Marynować 2 godziny.
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
- Dodać 15 g oleju rzepakowego, dusić 2 min/Varoma/obr. 1.
- Dodać pomidory z puszki, wodę, kostki bulionu, przyprawy, przecier pomidorowy i ryż. Odsączone mięso włożyć do przystawki Varoma, nałożyć przystawkę, gotować 30 min/Varoma/ "Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Na mięso ułożyć paprykę i pomidory, gotować 10 min/Varoma/ "Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Zawartość Varomy przełożyć do dużej miski, dodać ryż z pomidorami, wymieszać. Podawać na gorąco.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo dobre danie na obiad albo kolację. Duża porcja wychodzi.
Ryż wyszedł idealny bo wrzuciłam go dopiero na 20 minut przed ostatecznym wyłączeniem. Następnym razem dodam do trochę cukru na przełamanie smaku. Wg uznania po podaniu można posypać parmezanem. Przepis bardzo dobry.
Super przepis, polecam
nie wyglądało zachęcająco ,ale smakowało
Gdy dodamy ryż brązowy to się nie rozgotuje. Danie naprawdę dobre! Proponuję kupic dobrej jakości pomidory w puszce żeby danie nie było kwasne. Dałam mniej pomidorów niż w przepisie.
Ja użyłem ryżu brązowego i gotowałem go 7 minut dłużej. Danie wyszło super, nawet dziecko zajadało się mięciutkim mięskiem. Polecam
Mięso twarde, ryż za miękki. Wyszła papka.
Ryz wyszedl super...pomidorowy,h.smaczny.mieso dogrilowalam na patelni grilowej i doprawilam po swojemu.
Ciekawy smak. Dorosłym smakowało bardzo, dzieci odmówiły współpracy
Bardzo smaczne, choć dla mnie trochę za kwaśne. Następnym razem dam mniej pomidorów. Użyłam piersi z indyka zamiast schabu. Ryż dodałam po 20 min gotowania, więc gotował się w sumie 20 min i był taki jak należy. Polecam - to smaczne, urozmaicone danie jednogarnkowe.
to wszystko zależy od ryżu, ja często gotuje coś na Varomie plus ryż ok 25 minut i ryż jest OK
„Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz!