thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 20/08/17

Składniki

  • 400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w kostkę
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 120 g ryżu basmati
  • 1 kostka bulionu wołowego
  • 600 g wody
  • 20 g oleju
  • 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 100 g Pora, pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • 200 g mango, obranego i pokrojonego w kostkę

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, pora i cebulę, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
    2. Dodać olej, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
    3. Dodać wodę, kostkę bulionu, ryż, sok z cytryny, przyprawy i sos sojowy, gotować 12 min/100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.
    4. Dodać filety z piersi kurczaka, dalej gotować 8 min/100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.
    5. Dodać pieczarki i mango, gotować5 min/100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kurczak z ryżem i mango

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 11, 2019 at 08:51
    4.0

    Fakt nie wygląda za apetycznie ale smak niebo w gębie. Dodałam tak jak sugerowałyście mniej wody. Następnym razem zrobie bez kurczaka 😉😉😉8

    Wdrażam się w gotowanie.
    Lubie karmić ludzi Smile

  • lutego 15, 2017 at 21:32

    Uwielbiam takie łączenia składników. Dla mnie ok.

  • listopada 27, 2016 at 19:03

    Nie wygląda jak na zdjęciu ale jest pyszne tmrc_emoticons.D

  • listopada 10, 2016 at 10:05
    5.0

    uwielbiam i robie bardzo często tmrc_emoticons.) Tongue

  • maja 4, 2016 at 11:04
    5.0

    Pychotka, ale mala modyfikacja. Dalam łącznie 400ml wody i kurczaka podpieklam na patelni bez tłuszczu.

  • kwietnia 5, 2016 at 20:55
    4.0

    Bez mango też jest smacznie. Tym razem ryż basmati dałam, nie jak w przepisie od razu z wodą i przyprawami, tylko po 8 minutach gotowania. Dzięki temu z ryżu nie zrobiła się papka jak za pierwszym razem. Dałam też więcej ryżu (ok. 150 g), z 50 g więcej wody i więcej pieczarek. I było smakowicie tmrc_emoticons.)

  • marca 14, 2016 at 14:54
    3.0

    Źle nie jest ale szału niema tmrc_emoticons.) tak oceniam pół na pół 

  • stycznia 8, 2016 at 15:20
    5.0

    Przeczytałam, że potrawka wychodzi za mokra, a kurczak za twardy więc dodałam tylko 250 ml wody. Natomiast kurczaka (podsmażonego osobno na oliwie) zaraz na poczatku razem z kostką wołową i przyprawami. Zamiast oliwy dałam olej kokosowy i był to bardzo dobry pomysł. Natomiast kurczak całkiem sie rozgotował.. i "zaginał w boju" tmrc_emoticons.;) Trzeba dawać go poźniej.. Ryż basmati ugotowałam osobno. Jak dla mnie było to pyszne, olej kokosowy nadaje rewelacyjnego posmaku. Zdecydowanie ulubione i do powtórzenia wiele razy tmrc_emoticons.)

  • listopada 20, 2015 at 20:26
    2.0

    Dodalam polowe wody mniej, czytajac komentarze,. Wyszlo i tak bardzo mokre. Ryz sie rozgotowal trche zbytnio a kurczak niestety byl troche surowy. Na drugi raz przesmaze kurczaka lub zrobie na parze w tym samym czasie i ptem dodam

  • września 23, 2015 at 19:33
    4.0

    Smak bardzo fajny, ale faktycznie wyszło jak potrawka - zupełnie nie jak z tego obrazka tmrc_emoticons.;) Jednak było smacznie, więc na pewno kiedyś powtórze.

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: