- TM 31
Składniki
- 200 g cebuli, pokrojonej na połówki
- 40 g oleju
- 600 g karkówki, pokrojonej w kostki 2 x 2 cm
- 500 g piwa Porter
- 1 kostka bulionu wołowego
- 1łyżeczka dżemu z czarnej porzeczki
- 1łyżeczka musztardy
- 1 listek laurowy
- 1 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 200 g marchewki, pokrojonej w plasterki (5 mm)
- 200 g pieczarek, pokrojonych na ćwiartki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Rozdrobnić cebulę 3 s/obr.5, zgarnąć kopystyką, dodać olej i poddusić 3 min/Varoma/obr.1
Dodać mięso, poddusić 10 min/Varoma/"Obroty wsteczne" /obr.1
Dodać piwo, kostkę, dżem, musztardę, listek, sól, pieprz i gotować 15 min/100 st./"Obroty wsteczne" /obr."Mieszanie" . Na naczyniu miksującym zamiast miarki postawić koszyczek.
Dodać warzywa i gotować 30 min/100 st./"Obroty wsteczne" /obr."Mieszanie" .
Porady
Serwuję z kuskusem, ale tradycyjnie podaje się z czeskimi knedlikami.
Doskonale smakuje z ciemnym piwem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pychotki
Gulasz rewelacja!
Jest rewelacyjny !!!!!
Miesko mieciutkie paluszki lizac!!!!
smaczny lecz zbyt wodnisty
Bardzo ciekawy przepis Musi byc smaczny Wypròbuje
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni