- TM 31
Składniki
Gołąbki
- duża garść świeżej bazylii
- sól, pieprz cayenne, bazylia do smaku
- 500 g wody
- 15 kawałków suszonych pomidorów w oleju
- 120 gramów kaszy gryczanej
- 3 ząbki czosnku
- 8 liści kapusta włoska, liście muszą być duże aby zmieścił się farsz
- 700 gramów mielonego mięsa drobiowego
Sos grzybowo-śliwkowo-pomidorowy
- 550 g wody
- 1 kostka drobiowo-warzywna
- 5 suszonych sliwek bez pestek
- 10 kawałków suszonych grzybów
- 80 g koncentratu pomidorowego (ja używam Łowicz)
- 4 ząbki czosnku
- 200 g cebuli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włożyc cebulę i czosnek, rozdrobnić 3s./obr 5. Następnie dodać pozostałe składniki na sos. Zakmnąć pokrywę naczynia miksującego i postawić na niej przystawkę Varoma z gołąbkami w dolnej i górnej części przystawki. Gotować 25 minut/Varoma/obr 2.
Zdjąć przysawkę i przykryć pokrywę naczynia miarką i zmiksować sos 30 s/obr 8-10.
Przygotować liście kapusty pekińskiej i ułożyc na przystawce Varoma (w dolnej części). Do naczynia miksującego wlać 500g wody następnie włożyć do niego koszyczek z kaszą gryczaną. Następnie umieścić przystawke Varoma wraz z ułozonymi liścmi kapusty na pokrywie naczynia miksującego Gotować 20 min / . Wyjąć koszyczek z naczynia miksującego przy pomocy kopystki. Opróżnić naczynie miksujące.
Do osuszonego naczynia miksujęcego włożyć czosnek, bazylię, suszone pomidory i rozdrobnić 15s/obr. 10. Zgarnąć kopystką rozdrobnioną masę ze ścianek naczynia. Dodać mielone mięso drobiowe. Następnie dodać sól, pieprz i ugotowaną poprzednio kaszę i wymieszać 10s//obr. 3-4.
Farsz zawijać we wcześniej ugotowane na parze liście kapusty i układać je w dolnej i gornej części przystawki Varoma.
Sos grzybowo-śliwkowo-pomidorowy
Farsz do gołąbków
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Tak,tak tak domyślam się Grazynko. Tylko sie zastanawiam nad czasem parowania czy będzie taki sam, bo wydaje mi sie, że włoska kapusta potrzebuje wiecej czasu...
Edytko gołąbki są pyszne z włoskiej i z pekińskiej kapusty Pozdrawiam
To jaka ma byc ta kapusta?-pekińska czy włoska?
Are you sure to delete this comment ?