![Ten przepis nie posiada zdjęcia](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipe-assets/bundles/tmrcfront/images/no-recipe-image-big.png?version=NPR6Gs1B)
- TM 31
Składniki
Gołąbki
- duża garść świeżej bazylii
- sól, pieprz cayenne, bazylia do smaku
- 500 g wody
- 15 kawałków suszonych pomidorów w oleju
- 120 gramów kaszy gryczanej
- 3 ząbki czosnku
- 8 liści kapusta włoska, liście muszą być duże aby zmieścił się farsz
- 700 gramów mielonego mięsa drobiowego
Sos grzybowo-śliwkowo-pomidorowy
- 550 g wody
- 1 kostka drobiowo-warzywna
- 5 suszonych sliwek bez pestek
- 10 kawałków suszonych grzybów
- 80 g koncentratu pomidorowego (ja używam Łowicz)
- 4 ząbki czosnku
- 200 g cebuli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włożyc cebulę i czosnek, rozdrobnić 3s./obr 5. Następnie dodać pozostałe składniki na sos. Zakmnąć pokrywę naczynia miksującego i postawić na niej przystawkę Varoma z gołąbkami w dolnej i górnej części przystawki. Gotować 25 minut/Varoma/obr 2.
Zdjąć przysawkę i przykryć pokrywę naczynia miarką i zmiksować sos 30 s/obr 8-10.
Przygotować liście kapusty pekińskiej i ułożyc na przystawce Varoma (w dolnej części). Do naczynia miksującego wlać 500g wody następnie włożyć do niego koszyczek z kaszą gryczaną. Następnie umieścić przystawke Varoma wraz z ułozonymi liścmi kapusty na pokrywie naczynia miksującego Gotować 20 min /
. Wyjąć koszyczek z naczynia miksującego przy pomocy kopystki. Opróżnić naczynie miksujące.
Do osuszonego naczynia miksujęcego włożyć czosnek, bazylię, suszone pomidory i rozdrobnić 15s/obr. 10. Zgarnąć kopystką rozdrobnioną masę ze ścianek naczynia. Dodać mielone mięso drobiowe. Następnie dodać sól, pieprz i ugotowaną poprzednio kaszę i wymieszać 10s/
/obr. 3-4.
Farsz zawijać we wcześniej ugotowane na parze liście kapusty i układać je w dolnej i gornej części przystawki Varoma.
Sos grzybowo-śliwkowo-pomidorowy
Farsz do gołąbków
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Tak,tak tak domyślam się Grazynko. Tylko sie zastanawiam nad czasem parowania czy będzie taki sam, bo wydaje mi sie, że włoska kapusta potrzebuje wiecej czasu...![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Edytko gołąbki są pyszne z włoskiej i z pekińskiej kapusty
Pozdrawiam ![Party Party](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/party.png)
To jaka ma byc ta kapusta?-pekińska czy włoska?