thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

day 1 + 2, 12:00

  • 6 g olej rzepakowy
  • 125 g cukinia
  • 2/3 ząbka ząbek czosnku
  • 300 g pierś z indyka, bez skóry, bez kości
  • 170 g pomidora
  • 2/3 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 2 g sól
  • 60 g kaszy jęczmiennej pęczak

sałatka

  • 1/2 cytryny
  • 180 g jabłka
  • 300 g Kapusty pekińskiej
  • 8 g koperku, świeżego
  • 90 g marchewki
  • 8 g oliwy z oliwek
  • 12 g natki pietruszki, świeżej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    day 1 + 2, 12:00
  1. Na pokrywie naczynia postaw miskę i odmierz do niej 300 g mięsa indyka pokrojonego najlepiej w 4 plastry. Osusz papierowym ręcznikiem, zbij lekko tłuczkiem, posół, oprósz obficie majerankiem. Odstaw
  2. Do suchego naczynia włóż 12 g natki pietruszki i 8 g koperku, posiekaj 4s/obr 8. Przełóż do dużego garnka.
  3. Do naczynia włóż 300 g kapusty pekińskiej, posiekaj 4s/obr 8. Dodaj do dużego garnka.
  4. Do naczynia włóż 90 g marchwi. Dodaj 190 g jabłka, prozdrobnij 3s/obr 5. Dodaj do dużego garnka.
  5. Na pokrywie naczynia postaw garnek z warzywami, polej je 8 g oliwy i sokiem z 1/2 cytryny. Dodaj sól i pieprz. Wymieszaj. Odstaw
  6. Do naczynia miksującegowlej 1000 g wody. Dodać 1/2 łyżeczkę soli. Włożyć koszyczek. Odważyć do koszyczka 60 g kaszy jęczmiennej pęczak.
  7. Na pokrywie naczynia umieść dolną część Varomy. Odmierz do niej 125 g cukini pokrojonej w 0.5 cm plastry. Dobrze żeby wyszło ok 8 plastrów.
  8. Na cukini ułóż 170 g pomidora w plastrach. Dobrze żeby wyszło ok 8 plastrów.
  9. Pomidora posmaruj zmiażdżonym czosnkiem (2/3 ząbka), posól i posyp lekko majerankiem. Na to ułóż wcześniej przygotowane mięso indyka. Skrop olejem rzepakowym
  10. Nałożyć pokrywę, gotować 20 min/VAROMA/obr 1 aż mięso i warzywa będą miękkie.
  11. Zdjąć Varomę i jeszcze podgotować kaszę tyle ile potrzeba.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

day 1 + 2, 12:00

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?