Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 20/10/17
zmieniono dnia: 20/10/17
Składniki
zupa z dyni hokkaido
- 2 ząbki czosnku, oczyścić z łupin
- 800 g dyni Hokkaido, obrać ze skóry i wydrążyć miąższ
- 2 łyżki masła, niesolonego
- 600 g ciepłej wody
- 1/2 łyżki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- śmietana
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Czosnek i masło włożyć do naczynia, zmiksować 5sek/obroty poz. 5 następnie dusić 2 min. 30 sek./ Varoma/obroty poz.2
2. Dodać pokrojoną dynię, koncentrat bulionu warzywnego oraz wodę - gotować 12 minut/100°C/obr. 2
3. Ugotowaną zupę zmiksować przez 5sek/obr.8
4. Dodać chrzan i doprawić do smaku
5. Podawać w ogrzanych miseczkach z kleksem śmietany.
Smacznego!
Zypa z dyni hokkaido
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze