





- TM 31
Składniki
składniki na zupę
- 1200 g wody gorącej
- 1 serek topiony ziołowy
- 3 pory(tylko biała część)
- 400 gramów mięsa mielonego
- 200 g śmietany
- 30 gramów oleju
- 2 serki topine czyste
- 1 słoiki pieczarek marynowanych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Porę pokroić na półksiężyce dosć drobno,odłozyć
2.Pieczarki rozdrobnić 2s/obr.4,przełożyc do innego naczynia
3.Mięso mielone wraz z porą podsmażyć 4min/obr.2/varoma
4.Dołożyć serki,szczypte przyprawy uniwersalnej przygotowanej w tm,dolać wody 15min/2obr.wsteczn]/100stopni
5.Po upływie 10 min przez otwór w pokrywie dolać smietane i dołożyć pieczarki
6.doprawic do smaku
Porady
Można podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
brakuje mi tu orientacyjnego określenia wielkości np porów czy słoików. Dostałam bardzo duże pory i po skrojeniu dwóch maiałam pełen dzbanek porowych "półksiężyców" (dlatego na wszelki wypadek wydłużyłam czas smażenia z 4 do 12 minut bo mi się cały czas wydawało, że wszystko jest jakieś "za żywe"
Jak dałam duże pory to zmieściło mi się już tylko 800 g wody - reszta by się wylała
do tego słoik pieczarek też można dostać mały, duży, średni - skroiłam duży ale ostatecznie nie dodałam wszystkiego, żeby nie wyszło za kwaśnie
Podałam z ptysiowym groszkiem - wyszło ostatecznie całkiem smaczne
Mi wyszła kwaskowata i zaczęła kipieć - musiałam odlać talerz
Drogi ricko
małe sprostowanie ,przepisów na podobne Dania mieści sie w Przepisowni bardzo wiele w rożnych wariantach jak i ten na zupę porową.przeanalizuj jeszcze raz oba przepisy a potem pisz o plagiacie .
Masz w swojej kolekcji zaledwie jeden przepis i to jeszcze bez zdjecia,czyżby zazdrość ze mój jest bardziej dopracowany.
jak na moje oko znacznie sie różnią ,mój jest z pieczarkami a twój z kluseczkami ,chyba jednak różnią sie od siebie ,nie uważasz .
nie szukaj dziury w całym ,tu nie miejsce na to .
pozdrawiam i Zyczę wszystkiego dobrego .... Rownież smaku
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
Witam !
Wielkie dzięki za skopiowanie mojego przepisu ( zamieszczony w przepisowni 11.04. 2012 ).
Drobna dokładka pieczarek miala za zadanie '' zamaskowanie plagiatu '' ?
Gratuluję pomysłowości i przepraszam za ''wtrącenie moich trzech groszy ''
Pozdrawiam
ricko1st
Pyszna!!! Serdeczniedziekuje za wspanialy przepis
Mozna ale lepiej wyglada i smakuje jak sie rozdrobnić na desce,tradycyjnie nożem
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
wysmienita zupa
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
fajna, smaczna zupa...brawo dla autorki
czy można por rozdrobnić w thermomixie