thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

składniki na zupę

  • 1200 g wody gorącej
  • 1 serek topiony ziołowy
  • 3 pory(tylko biała część)
  • 400 gramów mięsa mielonego
  • 200 g śmietany
  • 30 gramów oleju
  • 2 serki topine czyste
  • 1 słoiki pieczarek marynowanych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Porę pokroić na półksiężyce dosć drobno,odłozyć

    2.Pieczarki rozdrobnić 2s/obr.4,przełożyc do innego naczynia

    3.Mięso mielone wraz z porą podsmażyć 4min/obr.2/varoma

    4.Dołożyć serki,szczypte przyprawy uniwersalnej przygotowanej w tm,dolać wody 15min/2obr.wsteczn]/100stopni

    5.Po upływie 10 min przez otwór w pokrywie dolać smietane i dołożyć pieczarki

    6.doprawic do smaku

Porady

Można podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

zupa porowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 26, 2016 at 18:06

    brakuje mi tu orientacyjnego określenia wielkości np porów czy słoików. Dostałam bardzo duże pory i po skrojeniu dwóch maiałam pełen dzbanek porowych "półksiężyców" (dlatego na wszelki wypadek wydłużyłam czas smażenia z 4 do 12 minut bo mi się cały czas wydawało, że wszystko jest jakieś "za żywe"

    Jak dałam duże pory to zmieściło mi się już tylko 800 g wody - reszta by się wylała

    do tego słoik pieczarek też można dostać mały, duży, średni - skroiłam duży ale ostatecznie nie dodałam wszystkiego, żeby nie wyszło za kwaśnie

    Podałam z ptysiowym groszkiem - wyszło ostatecznie całkiem smaczne tmrc_emoticons.)

  • lutego 1, 2016 at 13:00

    Mi wyszła kwaskowata i zaczęła kipieć - musiałam odlać talerz  tmrc_emoticons.(

  • marca 17, 2014 at 01:25

    Drogi ricko 

    małe sprostowanie ,przepisów na podobne Dania mieści sie w Przepisowni bardzo wiele w rożnych wariantach jak i ten na zupę porową.przeanalizuj jeszcze raz oba przepisy a potem pisz o plagiacie .

    Masz w swojej kolekcji zaledwie jeden przepis i to jeszcze bez zdjecia,czyżby zazdrość ze mój jest bardziej dopracowany.

    jak na moje oko znacznie sie różnią ,mój jest z pieczarkami a twój z kluseczkami ,chyba  jednak różnią sie od siebie ,nie uważasz .

    nie szukaj dziury w całym ,tu nie miejsce na to .

    pozdrawiam i Zyczę wszystkiego dobrego .... Rownież smaku tmrc_emoticons.)

    Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką

  • marca 14, 2014 at 12:50

    Witam !

    Wielkie dzięki za skopiowanie mojego przepisu ( zamieszczony w przepisowni 11.04. 2012 ).

    Drobna dokładka pieczarek miala za zadanie  '' zamaskowanie plagiatu '' ?

    Gratuluję pomysłowości i przepraszam za ''wtrącenie moich trzech groszy ''

    Pozdrawiam 

    ricko1st

  • listopada 28, 2013 at 10:28

    Pyszna!!! Serdeczniedziekuje za wspanialy przepis

     

  • września 20, 2013 at 16:53

    Mozna ale lepiej wyglada i smakuje jak sie rozdrobnić na desce,tradycyjnie nożem

    Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką

  • września 17, 2013 at 15:55

    wysmienita zupa

    Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką

  • września 17, 2013 at 15:54

    fajna, smaczna zupa...brawo dla autorkitmrc_emoticons.)

  • września 17, 2013 at 15:53

    czy można por rozdrobnić w thermomixie

  • września 15, 2013 at 21:36

    Cooking 7

Are you sure to delete this comment ?