Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 4 duże cebule
- 45 ml masła
- 2-3 przeciśnięte ząbki czosnku
- 60 ml mąki pszennej
- 1,5 litra bulionu, 250 żółtego
- przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, tymianek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Roztpić masło w termomixie -tem-60 stopni, dodać wcześniej pokrojoną cebule i czosnek, opruszyc maka( obroty 1, 60 stopni, 7 minut), dodać bulion, dodać ziele angielskie i liść laurowy, posolić, popieprrzyć, gotować kolejne 15 min-temp. 80 stopni. Wyjąć liść laurowy i ziele angielskie, Następnie -poz. 5-6-2 minuty. Zupę rozlać do misek, posypać żółtym serem i tymiankiem. Podawać z chlebkiem podpieczonym w piekarniku i posypanym serem żółtym.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Okropnie to jest podane, nic z tego nie rozumię ,a zwłaszcza ten fragment "Następnie -poz. 5-6-2 minuty" jaka pozycja ,gdzie to jest opisane. To jest tak jakbyś pisała dla siebie.
Rozumiem,ze 45ml masła to 45g masła tak miało być?A 60ml mąki to 60g mąki???
katrinaikarina