Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 17/12/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 4 duże cebule
  • 45 ml masła
  • 2-3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 60 ml mąki pszennej
  • 1,5 litra bulionu, 250 żółtego
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, tymianek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Roztpić masło w termomixie -tem-60 stopni, dodać  wcześniej pokrojoną cebule i czosnek, opruszyc maka( obroty 1, 60 stopni, 7 minut), dodać bulion, dodać ziele angielskie i liść laurowy, posolić, popieprrzyć, gotować kolejne 15 min-temp. 80 stopni. Wyjąć liść laurowy i ziele angielskie,  Następnie -poz. 5-6-2 minuty. Zupę rozlać do misek, posypać żółtym serem  i tymiankiem. Podawać z chlebkiem podpieczonym w piekarniku i posypanym serem żółtym.

    Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

zupa cebulowa

Wydrukuj:

Komentarze