thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
2 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

NA ZUPE

  • 100 g warzyw ( marchew,pietruszka ) - pokrojonych w talarki
  • 100 g ryżu długoziarnistego ( 1 MT )
  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka Vegety lub innej przyprawy uniwersalnej
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • ok. 60 ml śmietany 30% (opcjonalnie)
  • 50 - 60 g koperku posiekanego ( duży pęczek )
  • 1100 g wody
  • szczypta pieprzu
  • 1 listek laurowy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ZUPY
  1. Do naczynia miksującego wrzucić wszystkie sładniki wg. podanej kolejności oprócz koperku i śmietany - gotować 25min. / 100*C / Wsteczne / obr. 2 - Soft

  2. 5 minut przed końcem gotowania dodać koperek przez otwór w pokrywie TM.

  3. Zupke przelać na talerze.

    Gotowe.

     

Porady

1. Jeżeli jest taka potrzeba to doprawić zupe wg. własnych upodobań smakowych.

2. Jeżeli dajemy śmietane - wymieszać 3-4s / obr. 3

                                                                       

      ŻYCZĘ SMACZNEGO ! 

[[wysiwyg_imageupload:1567:]]

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM

Wydrukuj:

Komentarze