thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
przez bietka
opublikowany: 04/14/13
zmieniono dnia: 04/14/13

Składniki

  • 100 gramów cebuli
  • 20 gramów masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • listki z 2 sporych pęczków rzodkiewek
  • 400 gramów ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 1000 gramów wywaru z kurczaka
  • 100 gramów śmietany 18%
  • sól i pieprz do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Listki rzodkiewki oderwać od pęczka , starannie umyć i osuszyć.
    Cebulę obrać i przekroić na ćwiartki, włożyć do naczynia miksującego i posiekać 5 s./ obr.5.
    Zgarnąć na dno naczynia przy pomocy kopystki, dodać masło i oliwę , dusić  2 min./Varoma/ obr.1
    Dodać listki rzodkiewki i ponownie dusić  2 min./Varoma/obr.1
    Następnie dodać wywar z kurczaka i ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować 20 minut /100 stopni/ obr.1
    Dodać śmietanę i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji ok 30 s./ obr. 8
    Doprawić do smaku.

Porady

Więcej o zupie na moim blogu //wszelkiemojepasje.blogspot.com/2013/04/wiosenna-zupa-z-listkow-rzodkiewki.html lub stronie na FB //www.facebook.com/WszelkieMojePasje

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wiosenna zupa z listków rzodkiewki

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 23, 2014 at 19:56

    Nigdy takiej zupy nie jadłam ale jak wyrośnie u mnie rzodkiewka to na pewno taka zupa zagości w moim menu tmrc_emoticons.D

  • lipca 20, 2013 at 11:59

    BARDZO DOBRA zupka ja zamiast liści rzodkiewki dałem liście pokrzywy (mlode z górnego pęda) wyszła wyśmienita zupa krem. Smakowała nie tylko mi ale także moim przyjaciołom. Część z nich jak przychodzi na zupę to już z pokrzywą Big Smile

    Życzę wszystkim smacznego

  • kwietnia 28, 2013 at 12:06

    Moje dzieci były  przekonane, że jedzą krem z brokuła - wyprowadziłam je z błędu dopiero po jedzeniu, bo łatwo się uprzedzają do jedzenia nawet nie kosztując. Tak samo całe lata robiłam z wątróbką drobiową - na pytanie co jest na obiad mówiłam, że mięsko z kurczaka i wszystko znikało z talerza.

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook


                          

  • kwietnia 28, 2013 at 02:09
    5.0

    Zrobiłam dziś na obiad  tmrc_emoticons.)  z ziemniakami  tmrc_emoticons.)  Rodzinka myślała, że to szczawiowa i bardzo się zdziwiła, że wykorzystałam listki rzodkiewki do zupy  Big Smile  Dzięki za przepis  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • kwietnia 15, 2013 at 15:20

    ElaK

    Do tej pory dodawałam listki rzodkiewki do surówki  tmrc_emoticons.)  Czas zrobić z nich zupę  tmrc_emoticons.D  Dzięki za przepis, na pewno wypróbuję ale raczej z gruntowych rzodkiewek.  tmrc_emoticons.D   tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam 

     

    Tak zupę zdecydowanie najlepiej robic na listkach z ekologicznych upraw lub z wlasnej dzialki - wtedy wiemy co jemy i mamy pewnosc ,że nie pryskane tmrc_emoticons.)

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook


                          

  • kwietnia 15, 2013 at 12:06

    Też słyszałam, że dobra ta zupa jest. Będę próbować.

    www.thermoprzepisy.pl


    www.vitasklep.pl

  • kwietnia 15, 2013 at 11:20
    5.0

    Ubiegłaś mnie z publikacją tej zupy. Ja też taką z listków  rzodkiewki robiłam, ale bez ziemniaczków. Zagęszczałam mąką ryżową. Budziła zdziwienie, ale była smaczna.  Polecam.  Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • kwietnia 15, 2013 at 08:00
    5.0

    Do tej pory dodawałam listki rzodkiewki do surówki  tmrc_emoticons.)  Czas zrobić z nich zupę  tmrc_emoticons.D  Dzięki za przepis, na pewno wypróbuję ale raczej z gruntowych rzodkiewek.  tmrc_emoticons.D   tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: