- TM 31
Składniki
- 1000 g bulionu drobiowego, (najlepiej własnej roboty, np.: //www.przepisownia.pl/przepisy/12408/bulion-drobiowy.html)
- 400 g mleczka kokosowego
- 4 udka z kurczaka, (bez skóry i kości)
- 4-5 pieczarek, pokrojonych na nieduże kawałki
- mała garść suszonej trawy cytrynowej
- 1 kawałek suszonej galangi (gatunek imbiru)
- mała garść suszonych papryczek (może być mniej, w zależności od ostrości)
- mała garść suszonych liści limonki Kaffir
- 1 łyżeczka sosu chilli z czosnkiem
- 1 limonka
- garść posiekanej kolendry (lub natki pietruszki)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Przygotuj przyprawy: połam na kawałki Galangę i trawę cytrynową, zmiażdż papryczki i liście limonki.
2. Wlej bulion i mleko kokosowe do naczynia miksującego, dodaj przyprawy i sos chilli.
3. Zagotuj razem (5 min., temp. 100 st., "Obroty wsteczne" , obr. 2). W tym czasie pokrój mięso kurczaka na mniejsze kawałki.
4. Umieść koszyk w pełnym naczyniu miksującym, wsyp do niego pokrojone mięso, ugotuj (10 min., temp. 90 st., "Obroty wsteczne" , obr. 2).
5. Dodaj pokrojone pieczarki, ugotuj (10 min., temp. 90 st., "Obroty wsteczne" , obr. 2).
6. Przy pomocy kopystki wyjmij z naczynia koszyk, rozłóż jego zawartość na talerzach.
7. Zalej zupą, przecedzoną przy pomocy koszyka.
8. Do każdej porcji dodaj sok z limonki i posiekane liście kolendry.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze