thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
15h 30min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Gnocchi w kremowym sosie pieczarkowym

  • 200 g cukinii
  • 1 porcji cebula
  • 2-3 ząbka ząbek czosnku
  • 250 g pieczarek
  • 70 g sera cheddar
  • 15 g masła
  • 250 g fileta z piersi kurczaka
  • 0,4 litra mleka
  • 400 g gnocchi
  • 50 g sera mozzarella
  • 1 pęczka pietruszki kędzierzawej, świeżej, tylko liście
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki chili, mielonego
  • 1 łyżeczki czosnku, granulowanego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Dodaj cebulę pokrojoną w ćwiartkiMiksowanie"Miksowanie"

  2. dodaj 2-3 ząbki czosnkuMiksowanie"Miksowanie"

  3. Zamiast miarki załóż koszyczekPodgrzewanie"Podgrzewanie"

  4. Dodaj 1/4 łyżeczki chili mielonego

  5. Dodaj 250 g fileta z piersi kurczaka, pokrojonego w kostkę

  6. Zamiast miarki załóż koszyczek

  7. Dodaj 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki

  8. Dodaj 1/2 łyżeczki soli

  9. Zamiast miarki załóż koszyczek

  10. Dodaj 200g cukini, pokrojonej w plastry

  11. Dodaj 400 g gnocchi (surowego)

  12. Dodaj 400 ml mleka

  13. Dodaj 70g sera cheddar, tartego

  14. Wymieszaj kopystką i gotuj przez 10 minut bez założonej miarki co chwile mieszając Podgrzewanie"Podgrzewanie" Zagęszczanie"Zagęszczanie"

  15. Gdy kluski zrobią sie miękkie a sos zagęści...

  16. Dodaj pokrojoną pietruszkę (tylko liście)

  17. Dodaj 50g sera mozarella (tartego)

  18. Mieszanie"Mieszanie" Podgrzewanie"Podgrzewanie" Gotuj jeszcze ok. 1-2 min

Porady

1 porcja - 350 kcal
Białko: 24,8 g
Tłuszcze: 13,6 g
Węglowodany: 32,8 g

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gnocchi w kremowym sosie pieczarkowym

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?