![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/j6u4d8fi-8dced-820791-cfcd2-te2qr4ad/f9b66337-fc22-4fcb-a098-e70be68ea4ef/main/pesto-z-pietruszki.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/j6u4d8fi-8dced-820791-cfcd2-te2qr4ad/e28f9d6e-bd45-421a-a1d4-f33ca9b78a13/main/pesto-z-pietruszki.jpg)
![thumbnail image 3](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/j6u4d8fi-8dced-820791-cfcd2-te2qr4ad/d632c489-e4b2-473a-8c7b-d20beeaf85c8/main/pesto-z-pietruszki.jpg)
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Składniki
------------------
- 70 g oliwy albo oleju
- 1-2 szczypty soli i pieprzu
- 1-2 ząbków czosnku
- 1 pęczka pietruszki, <i>używam duuużego pęczka pietruszki</i>
- 50 g orzechów brazylijskich, bez łupiny, całych, ostatnio często używam brazylijskie ale można użyć jakie tylko zapragniesz
- 25 g parmezan
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wrzucić do naczynia miksujacego czosnek i rozdrobnić 2s/obr.8. Zgarnać kopystka składniki ze ścianek na dno naczynia miksujacego.
Dorzucić parmezan, orzechy i pietruszkę - rozdrobnić 8s/obr.8
Dodać oliwę, sól i pieprz - wymieszać 20s/obr.3
Porady
Przepis to kolejna wersja słynnej na cały świat pasty. Proste i łatwe. Zastanawiałam się czy w ogóle je tu prezentować, ale czemu nie ..
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Robiłem to pesto i jest fenomenalne a zamiast orzechów brazylijskich dałem nerkowce![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Pozdrawiam !
Purek !
Zrobiłam bez parmezanu (całkiem wegańskie) i dodałam orzechy włoskie oraz olej winogronowy. Wyszło fantastyczne!
Przepyszneeee!!!!
Ponieważ nie miałąm zieloej pietruszki zrobiłam z jarmużu. Rewelacja!
Pycha, polecam wszystkim- w smaku i do tego bomba witaminowa
Prepyszne, polecam każdemu, na hiperszybki i zdrowy obiad. Ja robiłam z nerkowców i koziego sera bo nie miałam nic innego. Ale nawet słonecznik pewnie by pasował.
Pyszne pesto!
Genialne!
dziękuję ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Zrobilam z nerkowcami
przepyszne!! Moje najsmaczniejsze pesto!!!
Asizna, przepis rzeczywiście słynny ale warto go przypomnieć. Z orzechami brazylijskimi jeszcze nie robiłam, więc chyba wypróbuję
Mam w ogródku dużo bazylii, to może część pietruszki zastąpię bazylią?
Dzięki za inspiracje
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Are you sure to delete this comment ?