thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Spaghetti Bolognese

  • 500 gramów mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
  • 2 puszki Pomidorów krojonych
  • 500 gramów przecier pomidorowy, typu passata
  • 80 gramów koncentrat pomidorowy
  • 1000 gramów makaron, suchy
  • 150 gramów cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki bazylii, suszonej
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 łyżeczek ziół prowansalskich, suszonych
  • 3 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki cukru
  • 25 gramów oliwy z oliwek
  • 80 gramów parmezanu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzucić parmezan i rozdrobnić go 20 sekund/10 obrotów. Po zakończeniu przełożyć go do miski.
    2. Następnie do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzucić cebulę, pokrojoną w ćwiartki oraz czosnek. Następnie rozdrobnić 10 sekund/5 obrotów
    3. Wlać oliwę i dusić przez 5 minut/120 stopni/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" Mieszanie"Mieszanie"
    4. Dodać mięso, ustawić na 20 minut/120 stopni/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" Mieszanie"Mieszanie"
    5. Dodać pomidory krojone w puszce i gotować przez 20 minut/120 stopni/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" Mieszanie"Mieszanie"
    6. Dodać koncentrat pomidorowy, przecier, sól, pieprz, cukier, zioła i gotować przez 15 minut/120 stopni/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" Mieszanie"Mieszanie"
    7. Po rozpoczęciu kroku 5 rozpocząć gotowanie w garnku makaronu
    8. Nałożyć na talerz i posypać parmezanem

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Spaghetti Bolognese

Wydrukuj:

Komentarze