Składniki
- mąka
- olej
- drożdże
- mleko
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
PALUCHY PIZZOWE
70 gr wody
150gr mleka
30gr drozdzy
lyzeczka soli
pol lyzeczki cukru
400gr maki
30 gr oleju lub oliwy z oliwek
lyzeczka suszonej bazyli
lyzecza suszonego oregano
opcjonalnie mozna dodac lyzeczke suszonego czosnku
sos
puszka pomidorow w zalewie bez skorki albo swieze pomidory bez skorki
srednia cebula
3 zabki czosnku
30gr oleju
lyzeczka soli
troche pieprzu
troche suszonej papryki moze byc tez ostra zalezy jaki ostro lubimy
lyzeczka suszonej bazyli
lyzeczka suszonego oregano
i do tego utarty ser najlepiej taki ktory sie topi na twardo typu gouda
przygotowanie
mleko z woda i cukrem podgrzac do 37 stopni dodac drozdze i pozostale skladniki wyrobic 2min /interwal
odstawic do wyrosniecia na ok 30minut w cieple miejsce
cebule i czosnek posiekac 4 sek/5 dolac olej dusic 2 min /varoma
wrzucic reszte skladnikow przemielic wedlug uznania ale w miare drobno
gotowac ok 10 minut na varomie przelozyc do sloika i przestudzic
sos mozna przechowywac w lodowce w sloiku i uzywac do pizzy
ciasto rozwalkowac na male cienkie placki posmarowac lekko sosem posypac rozdrobnionym serem pokroic na paski i kazdy pasek zawijac jak swiderek , ale mozna nie zawijac, zalezy jak lubimy..
najlepiej piec na papierze do pieczenia, zeby sie nie przyklejaly
piec 20min w temp 180 stopni
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepyszne.
Zarówno na ciepło jak i na zimno.
Dzieciaki zachwycone.
Bardzo dobre świetna przekąska na sylwestra 😉
SUPER!!
Matko z córką jakie to pyszne sosu dorabiałam drugą porcję żeby był do maczania paluchów. Polecam.
Ciasto właśnie się wyrabia. Uwielbiam takie przekąski więc już nie mogę się doczekać
Ciasto z przepisu wychodzi super! Robiłam z mąki typu 0.
bardzo dobre na imprezę, znajomi byli zachwyceni
smaczna przekąska
Pomysł super!
Ciasto super ! sos genialny !
ale było by troszke wygodniej jakby było poukładane każda rzecz osobno. Ale ogólnie super
rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!