Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
16min
porcja/porcje/porcji
30
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 05/10/12
zmieniono dnia: 27/03/14
Składniki
- 1/4 łyżeczki sodki, jak nie ma to sam proszek ,oczywiście wtedy 1/2do całej łyżeczki
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 75 g mąki pszennej
- 120 g mąki pszennej razowej
- 25 g płatków owsianych, mogą być orkiszowe
- 20 g wiórek kokosowych
- 1 jajko kurze
- 90 g masła lub margaryny, miękkie
- 60 g cukru, może być brązowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
wszystkie składniki włożyćdowymieszać30sek/obrot/5 i30sek/ łyżeczką nakładać na papier i docisnąć widelcem.Piec w temperaturze200C przez 15 min.Wystudzić
Porady
Ja wymieszałam płatki owsiane z orkiszowymi tak, żeby była zachowana gramatura w dowolnej proporcji
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo smaczne, u mnie z czekoladą 😊
Pyszne ciacha. Dodałam pokruszona gorzka czekoladę. Super przepis.
Pyszne, szybkie, idealne gdy ma się ochotę na coś słodkiego. W dodatku zdrowego. Nie miałam mąki pszennej razowej wiec dałam: 110 g mąki pszennej, 10 g otrębów i 75g mąki żytniej razowej
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
szybkie w przygotowaniu, niestety mają jedną wadę - znikają jeszcze szybciej
Ciasteczka są boskie niebo w gębie polecam!!!
Dzięki Grażynko i życzę smacznego
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Haniu, potwierdzam, szybko się robi pyszne ciasteczka, a jeszcze szybciej się zjada Polecam
Bardzo moi panowie je polubili zwłaszcza prostotę i szybkość ja próbowałam prosto z piekarnika i twierdzę ,że są dobre i na ciepło i później na zimno
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Haniu przepis dodany do ulubionych i wypróbowania