Składniki
1 kostaka masła
1szk. cukru
5 całych jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3łyżki kakała
2 szk mąki
3 łyżeczki gęstej śmietany
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- masła roslinne utszyj z cukrem dodać żułtka.mastepnie dodaj mąke z proszkiem do pieczenia i śmietanę.na koncu dodaj ubitę białka.
ciasto podziel na dwie części.do jesnej części dodaj kakało.na blache wyłuż białe ciasto potęm ciemne i owoce w rządkach.
piec około 15-20 min 170-180°C
krem tak jak do karpatki
LUB
krem budyniowy (pszepis na krem znajdziesz w moich pszepisach
fale dunaju
Porady
PYCHAA
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Polecam używać słownika ortograficznego i przestać dodawać przepisy BEZ użycia thermomiksa na stronie, która jest dedykowana właśnie temu urządzeniu. Stwórz sobie bloga i nie zaśmiecaj proszę...
Are you sure to delete this comment ?