thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 25min
Czas całkowity
2h 5min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

12 jaj

4łyżki mąki pszennej

4 szklanki mączki ziemniaczaniej

2szklaniki cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    biszkopt
  1. odziel białko od żułtek ubij białka na luźnom pijanę dodawaj po kilka żułtek do pijany i mieszając.jak sie połonczą biała z żułtkami to dodaj po trochu cukru jak sie cukier rospuśći to dodaj mąke ziemniczaną plus mąke przenąm ja wszystko sie połonczy to pszelac do blachy i piec przez 40 min do suchego patyczka. pierwsze 5 min w stopniach 100*C po 5min w 170*C

Porady

często nie otwierać piekarniki !!!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

biszkopt idealny na tort

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: