thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
20 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

ciasto

  • 2 czubate łyżeczki ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6 łyżek oleju
  • 6 jaj kurzych
  • 250 g masła lub margaryny
  • 100 g suchego maku
  • 240 g mąki pszennej
  • 240 g cukru
  • 1 łyżka kiślu cytrynowego suchego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Oddziel białko od żółtka .Włóż białko do Zablokowany i ubij pianę 3,5min/obroty4 wyłóż na miseczkę.


    Utrzyj margarynę(masło) z cukrem 10sek/4


    Dodaj żółtka ,olej ,proszek wymieszany z mąką 30-40sek/4,5


    Dodaj pianę i wymieszaj najpierw kopystką a póżniej 15sek/Soft


    Uzyskane ciasto podziel na dwie części:z jednej odłóż 1/3


    Do największej porcji wsyp mak i zamieszaj łyżką, do średniej kakao a do najmniejszej kisiel (kolor ciasta w środku będzie zależał od koloru kiślu) każdą część zamieszaj osobną łyżką


    Naszykuj formę i nagrzej piekarnik do tem.190*C


    Wkładaj ciasto według kolejności na spód największą porcję (makową ) rozsuń na środku i tam włóż ciemne ciasto, tak samo zrób z ciemnym rozgarnij do spodu i wlej jasne ciasto .Wstaw do nagrzanego piekarnika i piec w tem 190*C 50-60min.


     

Porady

Najlepiej wychodzi pieczone w keksówce

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Żołądek

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?