thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
33 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 250 gramów mąki
  • 250 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 250 gramów miekkiego twarogu
  • 3-4 jablka pokrojonego w kostke
  • cukier puder do posypania
  • tluszcz do blachy
  • 50 gramów cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Skladniki na ciasto wlozyc do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" : 25sek / obr 5. Wlozyc do lodòwki na 30min.  Ciasto rozwalkowac, wykrawac kòlka. Na kazdy krazek klasc kawalek jablka, zaciskac w rogach. Klasc na natluszczona blaszke ( lub papier), piec w goracym piekarniku do zrumienienia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Jabłkowe Uśmieszki

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 15, 2016 at 15:32
    5.0

    Cooking 7

  • października 13, 2016 at 19:28
    5.0

    Pyszne, troche ciasto wyszlo za luzne(ale dalam rade tmrc_emoticons.;)),moze takie musi byc? tmrc_emoticons.D

     

  • września 8, 2012 at 20:19

    Tak sądziłam.,  ale moja rodzinka uwielbia słodkości! Chciałam się upewnić. Big Smile Poleję im jakimś dżemikiem, a mam ich sporo! tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • września 8, 2012 at 20:14

    Nie Gabrysiu, nie ma cukru. Wariat jest bardziej dietetyczny. Mòj maz polewa sobie czesto syropem czekoladowym albo bita smietana, a mnie i còrce smakuje i w takiej postacitmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) Mozemy za to wiecej zjesc, bo malo slodkietmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • września 8, 2012 at 20:06

    Veroniko, upiekłam Twój wariant. Jak dla mojej rodzinki to  są mało słodkie. Ja sama zastanawiałam się , dlaczego w cieście nie ma cukru, ale zgodnie z receptura - nie dodawałam. Samo posypanie cukrem-pudrem po wierzchu nie daje tego efektu.Zamiast jabłek dałam brzoskwinie z puszki, czyli od jabłek słodsze. Czy Ty przypadkiem nie zapomniałaś o cukrze?tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • września 8, 2012 at 19:38

    Grazynko, zdjecie nie jest moje.... jest Ewy tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Wykorzystalam je, by dodac wariant przepisu, poniewaz, choc przepis jest inny, efekt jest ten samBig Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • września 7, 2012 at 19:03
    5.0

    Veroniko już mi ślinka leci jak patrzę na zdjęcie  tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p Jutro upiekę Cooking 6 Pozdrawiam Love