thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 21/03/12
zmieniono dnia: 23/03/12

Składniki

Ciasto

  • 200 g ciasteczek digestive, lub innych herbatników
  • 100 g roztopionego masła

Masę serową

  • 500 g twarożku waniliowego, w wiaderku
  • 50 g mąki pszennej
  • 50 g cukru pudru
  • 50 g śmietany
  • 2 jajka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasteczka połamać na kawałki i wrzucić do naczynia, zmiksować obr.poz 5-6 czas 20 sek. Dodać roztopione masło i wymieszać obr.poz.3 czas 10-15 sek. W razie potrzeby wymieszać na koniec kopystką. Powstałą masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm, wyłożyć dno formy. Wstawić do lodówki na pół godziny.

    Do naczynia wbić jajka i zmiksować obr.poz.4 czas 15 sek., dodać twarożek, cukier, makę i śmietanę i wymieszać obr.poz.3-4 czas 25 sek. Można uzyć do pomocy kopystki aby masa była dobrze połączona i wymieszana ze sobą.

    Wyłozyć masę serową na ciasteczkowy spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 minut.

    Po upieczeniu tartę schłodzić w lodówce.

    Przed podaniem można ułożyć na tercie owoce lub polać polewą czekoladową.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta serowa

Wydrukuj:

Komentarze