thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
16 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 04/12/13

Składniki

  • 175 g cukru
  • 50 g mąki pszennej
  • 5 żółtek
  • 1 laska cynamonu
  • skórka z cytryny, z połowy
  • Ciasto:
  • 500 g Ciasta francuskiego, rozmrożonego (1 opakowanie)
  • 250 g śmietany 30%
  • 250 g mleka
  • Krem:

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć składniki kremu z wyjątkiem cynamonu i skórki z cytryny, wymieszać 10 s/obr. 4.
    2. Dodać cynamon i skórkę z cytryny, gotować 18 min/90ºC/obr. 1,5.
    3. Rozgrzać piekarnik do 200ºC.
    4. Rozwinąć ciasto, lekko rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty (Ø 2tmrc_emoticons.8), odciąć nadmiar ciasta.
    5. Z kremu usunąć cynamon i skórkę z cytryny, krem wlać do formy wyłożonej ciastem, nie wypełniając jej po brzegi. Piec 20-30 min lub do momentu, gdy wierzch lekko zbrązowieje.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta budyniowa

Wydrukuj:

Komentarze