Składniki
Mleko skondensowane gotoew 1 puszka
herbatniki 9 paczek małe paczki
bita śmietama (śnieszka) 1 op.
mleko 200ml
budyń śmietankowy 1 op
wiórki kokosowe 1 op
cukier 4 łyżki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.układamy herbatniki na dół plachy.
2.na te herbatniki wylewamy mleko skondosowane.
3.pszykrywamy ponoenie herbatnikami
4.gotujemy budyń (100ml).
5.zimny buduń ucieramy z margarynom.
6.gotójeny masę na herbatniki.
7.pszekładany herbatniki ponownie
8. na górę ubijamy śmietanę
9.smarujemy ciasto smietaną
bez termomiksa
Porady
smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ten przepis nie jest na thermomix wiec czemu został opublikowany na przepisowni?
Are you sure to delete this comment ?