thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
15 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

owoce

  • 500 g jabłek papierówek
  • 100 g aroni

piana

  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 paczka budyniu

ciasto

  • 500 g mąki
  • 250 g margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 5 żółtek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto
  1. Wymieszać składniki ok 10s obroty 5, następnie zagnieść ciasto 15s Ciasto"Ciasto" . podzielić na dwie części i jedną wstawić do zamrażarki.

  2. Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w ósemki.

  3. Blaszkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Jedną cześć ciasta rozwałkować i wyłożyć na przygotowaną blaszkę, wysypać jabłka i aronię.

  4. Białka ubić z cukrem i wymieszać z budniem. Tak przygotowaną pianę wlać na jabłka.

  5. Wyjąć ciasto z zamrażarki i zetrzeć nad ciastem na tarce z grubymi oczkami.

  6. Piec w temperaturze 180stopni przez 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem. Smacznego

Porady

Ciasto smakuje najlepiej gdy stosujemy świeże owoce.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Szarlotka z aronią

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?