thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 10min
Czas całkowity
2h 10min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Mus sliwkowy: 450 g sliwek 50 g cukru 40 g wody 10 g soku z cytryny 20 g maki ziemniaczanej Spod: 110 g masla 270 g maki 90 g wody 50 g cukru szczypta soli Masa serowa: 200 g cukru 20 g cukru waniliowego 750 g sera homog. 80 g oleju slonecznikowego 2 jajk

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Sliwki, cukier woda, sok z cytryny oraz make ziemniaczana wlozyc do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Termomix, ustawic na 10 sek./8 Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" , następnie ustawic na 5 min./100°C/2 Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" zagotowac, wylozyc do miski i na ok. 30 minut odstawic do wystygniecia. W tym czasie Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Termomix umyc i przygotowac spod oraz masę serowa.

    Maslo, make, wode,cukier i sol wlozyc do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Termomix i ustawic na 1 min./Ciasto"Ciasto" , następnie wylozyc gotowym ciastem spod formy wylozonej papierem do pieczenia oraz boki na wysokosc 5 cm.

    Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Termomix umyc i wykonac masę serowa: cukier i cukier waniliowy wlozyc do suchego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Termomix i ustawic na 40 sek./10 Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" . Dodac serek homogenizowany lub ser z wiaderka, olej, jajka oraz make ziemniaczana, ustawic na 20 sek./4 Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" ., mieszac z pomoca Mieszanie"Mieszanie" . Po wyrobieniu masy serowej, polowe wylozyc na spod ciasta, na to mus sliwkowy i druga część masy serowej, zamieszac widelcem kola, i utworza się zawijasy. Piekarnik ustawic na 180°C wlozyc ciasto do i piec 60 minut (gora-dol). Po tym czasie pozostawic ciasto jeszcze 10 minut w piekarniku o uchylonych drzwiczkach. Ciasto wyjac z piekarnika pozostawic do ostygniecia, po czym wyjac z formy i wstawic do lodowki na cala noc.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

SERNIK MARMURKOWY Z MUSEM SLIWKOWYM

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: