
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 07/07/12
zmieniono dnia: 07/07/12
Składniki
- 360 gramów mąki pszennej
- 200 gramów miekkiego twarozku
- 65 gramów mleka
- 45 gramów oleju
- 65 gramów cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 jajko kurze
- 25 gramów drożdży świeżych
- szczypta soli
- marmolada z moreli albo nutella
- cukier puder do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wlozyc kolejno: twaròg, mleko, olej, drozdze, cukier, cukier waniliowy, jajko, make, sòl: 3min / obr
"Ciasto" . Przelozyc do miski, zostawic do wyrosniecia az podwoi objetosc ( ok. 1h). Podzielic na 3-4 czesci. Kazda czesc rozwalkowac, pociac na tròjkaty, nalozyc marmolade ( lub nutelle), zwinac, uformowac rogaliki. Zostawic do wyrosniecia na ok. 30min. Piec w nagrzanym piekarniku: 190° / ok. 20min. Wystudzone, posypac cukrem pudrem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Coś niesamowitego w smaku obłędne
Dziękuję
Dziekuje dziewczyny za komentarze
Ciesze sie, ze smakuja
Chyba i ja zrobie dzisiaj, tak mnie naszlo

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Rogaliki przepyszne
bardzo wszystkim smakowaly
polecam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Zrobie dzisiaj
mam dzemik porzeczkowy
i sliwkowy
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Rogalik "jak się patrzy".
Nie łaczyłam jeszcze drożdży z twarozkiem a patrząc na efekt musi być smaczne. Oczywiście że muszę to zrobić.Pozdrawiam 
Veroniko, upiekłam po raz kolejny i po raz kolejny REWELACJA!!!!!!
Teraz (wieczór) już ich nie ma. :cooking_1Tym razem mąka była zwykła, pszenna , ale za to serek ricotta. 
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Dziewczyny dzięki za rady jak upiekę to się podzielę wrażeniami
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wspaniale
Ciesze sie , jak zawsze, ze smakowaly
A przy okazji przyda sie , ze dodalas zwyklego twarozku, przyda sie na przyszlosc
Ja mam ricotte pod "nosem", ale dobrze wiedziec, ze wyszly i z twarozkiem
Dzieki, ze wypròbowalas przepis Gabrysiu
I pozdrawiam cala Rodzinke

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Acha, użyłam najzwyklejszego serka twarogowego, kupionego w Biedronce.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Dzieki Grazynko
Mam nadzieje, ze i Hania rozwiazala problem, i upiekla

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
