Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 07/07/12
zmieniono dnia: 07/07/12
Składniki
- 360 gramów mąki pszennej
- 200 gramów miekkiego twarozku
- 65 gramów mleka
- 45 gramów oleju
- 65 gramów cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 jajko kurze
- 25 gramów drożdży świeżych
- szczypta soli
- marmolada z moreli albo nutella
- cukier puder do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wlozyc kolejno: twaròg, mleko, olej, drozdze, cukier, cukier waniliowy, jajko, make, sòl: 3min / obr "Ciasto" . Przelozyc do miski, zostawic do wyrosniecia az podwoi objetosc ( ok. 1h). Podzielic na 3-4 czesci. Kazda czesc rozwalkowac, pociac na tròjkaty, nalozyc marmolade ( lub nutelle), zwinac, uformowac rogaliki. Zostawic do wyrosniecia na ok. 30min. Piec w nagrzanym piekarniku: 190° / ok. 20min. Wystudzone, posypac cukrem pudrem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Coś niesamowitego w smaku obłędne Dziękuję
Dziekuje dziewczyny za komentarze Ciesze sie, ze smakuja Chyba i ja zrobie dzisiaj, tak mnie naszlo
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Rogaliki przepyszne bardzo wszystkim smakowaly polecam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Zrobie dzisiaj mam dzemik porzeczkowy i sliwkowy
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Rogalik "jak się patrzy". Nie łaczyłam jeszcze drożdży z twarozkiem a patrząc na efekt musi być smaczne. Oczywiście że muszę to zrobić.Pozdrawiam
Veroniko, upiekłam po raz kolejny i po raz kolejny REWELACJA!!!!!! Teraz (wieczór) już ich nie ma. :cooking_1Tym razem mąka była zwykła, pszenna , ale za to serek ricotta.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Dziewczyny dzięki za rady jak upiekę to się podzielę wrażeniami
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wspaniale Ciesze sie , jak zawsze, ze smakowaly A przy okazji przyda sie , ze dodalas zwyklego twarozku, przyda sie na przyszlosc Ja mam ricotte pod "nosem", ale dobrze wiedziec, ze wyszly i z twarozkiem Dzieki, ze wypròbowalas przepis Gabrysiu I pozdrawiam cala Rodzinke
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veroniczko, upiekłam, właśnie przed kilkoma minutami wyjęłam z pieca. Nadzieniem była masa kajmakowa z puszeczki. Nie miałam odpowiedniej konfitury. Teraz posypałam cukrem i cudowna degustacja. Moja wnusia (wybredna z natury) pochłonęła jednego i prosiła o nastepne. Mój mąż właśnie pałaszuje. Sądzę, że do jutra znikną bo jeszcze przyjedzie córka z mężem. Dla mnie REWELACJA! Myslę, że duze znaczenia miała MANITOBA dodana w ilości tylko 100g (oszczędnie). No, ale przede wszystkim Twój pomysł i przepis. Polecam wszystkim!!!!!!!!
Acha, użyłam najzwyklejszego serka twarogowego, kupionego w Biedronce.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Dzieki Grazynko Mam nadzieje, ze i Hania rozwiazala problem, i upiekla
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Are you sure to delete this comment ?