Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
opublikowany: 23/07/17
zmieniono dnia: 23/07/17
Składniki
Rogaliki drożdżowe maślane z nutella
- 220 ml mleka
- 20 g świeżych drożdży
- 40 g masła
- 1/2 łyżeczki soli
- 3 łyżki cukru
- 1 żółtko
- 375 g mąki
- Nutella lub inny krem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Mleko podgrzać 20 s/70stopni dodać drożdże i szklankę mąki. Zostawić na 10 min
- Masło rozpuścić i ostudzić
- Do wyrośniętego zaczynu dodać cukier sól, resztę mąki i maslo.
Wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia. - Ciasto rozwałkować na okrągły placek i pokroić na 10 części ( tak jak kroi się torta)
- Na każdy trójkąt nałożyć nutelle.
- Ciasto zwinąć od podstawy do wierzchołka trójkąta.
- Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożona papierem do pieczenia.
- Zostawić na 5 min. Posmarować żółtkiem
- Piec w temp 200 stopni ok 20 min.
Porady
Niestety nie mam zdjęcia upieczonych rogalikow.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Czy tylko ja nie rozumiem tego przepisu? Mam ugotować mleko i po tym dodać mąkę i drożdże. Zostawić to bez mieszania? Masło rozpuścić osobno?
przepyszne
MARKOPOL: to mleko podgrzewacie w termomixie w przepisie jakoś dziwnie jest napisane podgrzać mleko 20 sekund to przecież nie realne
Cos wspanialego!!! Nie mialam nutelli wiec robilam z dzemem i sa przepyszne.
MARKOPOL: dziękuję. Za każdym razem wychodzą pyszne. Pozdrawiam
Super przepis można zrobić z marmoladą dżemem serem jak kto lubi