thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Rogaliki drożdżowe maślane z nutella

  • 220 ml mleka
  • 20 g świeżych drożdży
  • 40 g masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 łyżki cukru
  • 1 żółtko
  • 375 g mąki
  • Nutella lub inny krem

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Mleko podgrzać 20 s/70stopni dodać drożdże i szklankę mąki. Zostawić na 10 min
  2. Masło rozpuścić i ostudzić
  3. Do wyrośniętego zaczynu dodać cukier sól, resztę mąki i maslo.
    Wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia.
  4. Ciasto rozwałkować na okrągły placek i pokroić na 10 części ( tak jak kroi się torta)
  5. Na każdy trójkąt nałożyć nutelle.
  6. Ciasto zwinąć od podstawy do wierzchołka trójkąta.
  7. Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożona papierem do pieczenia.
  8. Zostawić na 5 min. Posmarować żółtkiem
  9. Piec w temp 200 stopni ok 20 min.

Porady

Niestety nie mam zdjęcia upieczonych rogalikow.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rogaliki drożdżowe maślane z nutella

Wydrukuj:

Komentarze