Czas przygotowania
1h 20min
Czas całkowity
1h 45min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 20/06/17
zmieniono dnia: 21/06/17
Składniki
Puchate bułeczki z dżemem
ciasto
- 500 g mąki
- 25 g świeżych drożdży
- 2 łyżki cukru
- 1 jajko
- 250 ml mleka
- 60 g cukru pudru
- 1 roztrzepane jajko
- dżem truskawkowy
- 80 g masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- w naczyniu rozkruszyć drożdże, cukier i letnie mleko, 2,5 min/obr.2. Zostawić na 10 min.
- do zaczynu dodać przesianą mąkę, roztopione masło, cukier puder, jajko, 3,5 min"Blokada naczynia miksującego" "Obroty wsteczne" , Przełożyć do większej miski i pozostawić do wyrośnięcia ok 60 min.
- Wyrośnięte ciasto rozwałkować, wykrawać kubka kółka. Na środek każdego nałożyć łyżeczkę dżemu i dokładnie zawinąć, aby dżem nie wypłynął,
- Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układać w odstępach bułeczki. Piec 22-25 min. w temp.180 stopni. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pyszne bułeczki,zrobiłam z Nutellą
Nie wiem jak robicie te bulki, bo mi w piekarniku wyplywa podczas pieczenia dzem 😥 Dalam nie cala lyzeczke,zakleilam i doopa
klei sie strasznieeeee
dzisiaj zrobilam pychotkapolecam wszystkim moim znajomym
mleko
250ml znaczy 250 gram?
Bardzo dobre . Nieuważnie przeczytałam przepis i 60g cukru dodałam do ciasta zamiast posypać upieczone bułeczki. Mimo to wyszły pyszne. Na koniec nie posypywałam już cukrem. Dziękuje za przepis, będę z niego często korzystać 😁. Rodzina zachwycona!
Bułeczki są rewelacyjne W punkcie drugim wyrabiałam 3.5 min/"Ciasto" A to roztrzepane jajko użyłam do posmarowania bułek przed pieczeniem. Polecam. Pycha
Are you sure to delete this comment ?