Składniki
Orzechowiec
- otarta skórka z cytyrny
- 200 g cukru
- 6 jajek
- 300 g orzechów włoskich
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Przygotuj formę do pieczenia - posmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.
Orzechy rozdrobnij 6s/obr.6. Przełóż do innego naczynia.
Żółtka utrzyj z cukrem oraz skórką z cytryny 20s/obr.4. Dodaj orzechy i wymieszaj 5s/orbr.3. Przełóż do innego naczynia.
Umyj i osusz naczynie miksujące. Załóż motylek. Wlej białka, dodaj szczyptę soli. Ubij na pianę 4 min/obr.3.
Delikatnie wymieszaj z masą orzechową.
Przelej do formy. Piecz około 45 min.
Możesz udekorować polewą czekoladową i ozdobić połówkami orzechów.
Orzechowiec
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo proste ciasto. Wiewiórze smakuje, więc i ja je wypróbuję