thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
16 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 06/09/13
zmieniono dnia: 11/09/13

Składniki

Orzechowiec

  • otarta skórka z cytyrny
  • 200 g cukru
  • 6 jajek
  • 300 g orzechów włoskich

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Orzechowiec
  1. Przygotuj formę do pieczenia - posmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.

  2. Orzechy rozdrobnij 6s/obr.6. Przełóż do innego naczynia.

  3. Żółtka utrzyj z cukrem oraz skórką z cytryny 20s/obr.4. Dodaj orzechy i wymieszaj 5s/orbr.3. Przełóż do innego naczynia.

  4. Umyj i osusz naczynie miksujące. Załóż motylek. Wlej białka, dodaj szczyptę soli. Ubij na pianę 4 min/obr.3.

  5. Delikatnie wymieszaj z masą orzechową.

  6. Przelej do formy. Piecz około 45 min.

  7. Możesz udekorować polewą czekoladową i ozdobić połówkami orzechów.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Przysmak wiewiórki

Wydrukuj:

Komentarze