Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
3
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Naleśniki
- 2 jajka
- 50 g mleka kokosowego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia lub sody spożywczej
- olej kokosowy do smażenia
- 200 g migdałów bez skórki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włóż migdały. Rozdrobnij 5s/obr.9.
- Zgarnij migdały na dno naczynia i jeszcze raz rozdrobnij 5s/obr.9.
- Nie wydłużaj czasu miksowania, bo wówczas powstanie masło migdałowe.
- Dodaj resztę składników (poza olejem kokosowym) i wymieszaj 6s/obr.6. Zgarnij składniki na dno naczynia i jeszcze raz wymieszaj 6s/obr.6.
- Pozostaw ciasto na 5 minut, aby zgęstniało.
- Rozgrzej patelnię z olejem kokosowym. Smaż naleśniki (2 łyżki ciasta na sztukę).
- Podawaj z owocami, musem owocowym lub syropem klonowym.
Mąka migdałowa
Naleśniki
Porady
Jeśli ciasto za bardzo zgęstnieje dodaj trochę mleka kokosowego.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Przyjęcie
Bufet
Wakacje
Urodziny
Urodziny dziecka
Piknik
Dzieci w kuchni
Gotowanie na co dzień
Śniadanie
Drugie śniadanie
Podwieczorek
Kolacja
Przekąska
Wegetariańska
Przepis dla dzieci
Bez nabiału
Bez alkoholu
Bez glutenu
Bez laktozy
Łatwe
Naturalne
Szybkie
Kreatywne
Potrawa wegetariańska
Deser
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pyza_76:
ile dajesz mąki kokosowej?
A ile Pani dodaje wtedy tej mąki zamiast migdałów?
Są po prostu niebiańskie !
Ja z uwagi na to, że migdalów nie należy poddawać obróbce cieplnej stosuję mąkę kokosową. uwielbiam te placki Polecam.
Super przepis, jutro robie naleśniki
Super wiecej takich bez pszenicy i kukurydzy
Are you sure to delete this comment ?