thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 35min
Czas całkowity
1h 47min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
Łatwy

Składniki

Nadzienie

  • 200 g marmolada różana

Dodatki

  • 100 g cukier

Ciasto

  • 1 płaskich łyżek cukier
  • 1 opakowania cukier waniliowy (16 g)
  • 1 szczypty sól
  • 1 płaskich łyżek woda
  • 50 g drożdże
  • 350 g mąka
  • 250 g margaryna

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciastka
  1. Piekarnika nagrzać do 180 stopni

  2. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wsypać cukier- czas 30 s obr. 10. Przełożyć do innego naczynia.

  3. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć składniki na ciasto w podanej kolejności, wyrobić ciasto- czas 2,5 min Ciasto"Ciasto" . Ciasto przekładamy do miski obsypanej mąką, formujemy kulę i zatapiamy całkowicie w zimnej wodzie aż do wypłynięcia  (około 1 godz. ). Następnie zarabiamy ciasto ponownie z niewielką ilością mąki. Wałkujemy na grubość do 0,5cm i wycinamy szklanką (lub MT) ciastka. Na  środku każdego nakładamy niewielką ilość marmolady (około 1/3 łyżeczki). Składamy je na pół formując pierożki lekko dociskając. Układamy ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy z termoobiegiem 10-15min aż się zarumienią. Upieczone ciastka posypujemy cukrem pudrem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierożki drożdżowe

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?